Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Daum' un inadı

Daum' un inadı
 

kaynak: milliyet


Sezon başından bu yana en kötü FB' yi izledik. Maçın değerlendirmesine bakarsak, sahada 70 dakika boyunca birbirlerine üstünlük sağlayamayan iki ekip vardı. Her iki takım da orta sahayı kalabalık tutma ve gol atmaktan çok, gol yememeyi ön planda tutarak oynadılar. Bu dakikaya kadar FB' nin bulduğu gol dışında pozisyonu yoktu. Gaziantepspor ise bu dakikaya kadar sadece iki pozisyona girebildi. Ancak 70. dakikadan sonra FB maçı tamamen kendi sahasında kabul etti. Takım halinde pres yapmayı bıraktı. Emre ve Cristian ikilisi diri ve çabuk Gaziantep orta sahası karşısında düşüş göstermeye başladılar. Mücadeleyi bıraktılar. Özellikle 70. dakikadan sonra topa daha çok sahip olan, hücuma iyi yön veren Gaziantepspor pozisyon ve goller buldu. Maçta da haklı bir galibiyet aldı.

Peki FB adına kötü oyunun sebebi neydi? Bizce bu kötü sonucun en büyük sebebi Daum' dur. Değişmiş, kendisini yenilemiş, bambaşka bir hoca olmuş dediğimiz anda, yine eski Daum' dan sinyaller verdi. Eski Daum gibi, 79-80 dk. oyuncu değiiştirmeyerek, FB' nin takım olarak çökmesine neden oldu. Adeta oyuncu değiştirmemeye inat etti. Bir Hoca nasıl olur da takımının bu kadar yorgun, bitkin ve çaresiz oynamasına 80 dakika göz yumar bunu anlamak mümkün değil. Oyuncu değişikliklerinde geç kaldı. Sahada adeta dökülen, Mehmet Topuz, Vederson ve Kazım' a neredeyse 80 dakikaya yakın tahammül etmeyi başardı. Özer gibi büyük bir yetenek, hatta Alex' in yokluğunda banko oynaması gereken bir hücum silahını son 5 dakika oyuna sokarak, adeta taraftarlara saç baş yoldurttu. Santos gibi futbol oynamayı bilen bir adamı 80 dakika kenarda bekletti.

Kaybedilen üç puan, büyük sorun değil. Lige çok iyi başlamış olan FB' nin epey kredisi var. Ancak FB' nin ESKİ DAUM' u görmeye toleransı yok. Daum hafta içinde Özer ile ilgili açıklamalar yaptığında, bu oyuncuya en az 30 dakika forma verceeğini düşünmüştük. Yanılmışız. Oynatmadı. Takımda geçen haftalara göre anormal bir fiziksel düşük var. Emre- Cirstian ikilisi dahi toplam 14 km koşabildi. Arayı iyi değerlendirmemiş gözüküyorlar.

Maçın sonunda ortaya çıkan tablo şu:

1. En büyük tehlike Daum' un eskisi gibi kötü oynayan oyuncuları küstürmemek pahasına oyunda tutma inadı içinde olması. Aynı inadı GS maçında da sergilerse, FB büyük sorun yaşar.

2. Daum bu maçın 11' i ile Galatarasay karşılaşmasına çıkarsa, bu maçı kesinlikle kaybeder.

3. Mehmet Topuz, Alex' in mevkisinde zorlanıyor. Burada kayıpları oynuyor, verimi düşüyor. Esas yeri sağ kanat veya ön libero.

4. Özer Hurmacı bu takımda her şekilde oynar. Daum' un bu oyuncuyu kenarda oturttuğu her maç kendi kredisinin azalması demektir. FB' de forma adaletsizliği son bulmalı. Bir önemli sakatlık olmadan şablonu değiştirmeyen Daum, yedekteki oyuncularının güvenini ciddi olarak kaybediyor.

5. FB' nin iyi bir forvete ihtiyacı var. Devre arası bu transfer mutlaka yapılmalı. Ne Semih, ne de Guiza bu takımın ilk 11 forvet oyuncusu değil.

6. FB' de Bekir' e yazık oluyor. Kimyasının uyuşmadığı bir takımda, zorla tutulması ve oynatılması hem ona hem FB' ye yazık. Son birkaç dakikada büyük hatalar yaptı. Defansif kurguya zarar veriyor, hücum becerileri ise çok sınırlı.

7. Kazım' ı bu formsuzluğuna rağmen ısrarla sağ kanatta oynatan Daum ve Terim' i anlamak mümkün değil. Kazım hem Milli Maçta, hemde bugün Antep' te sahanın en kötülerinden bir tanesiydi. Haftalardır düşüşte. Bir süre kenarda dinlenmesi, onun yerine Mehmet Topuz' un esas mevkisinde forma giymesi iyi olacak. Aksi halde onun boşluğunu doldurmaya çalışırken hırpalanan Gökhan Gönül' ü de kaybedeceğiz.

FB' nin bu maçta aldığı bu mağlubiyeti GS derbisi öncesi bir uyarı olarak görüyor ve her şerde bir hayır vardır diyerek, haftaya oynanacak olan derbide bu kaybın telafi edilebileceğini düşünüyorum. Ancak, Daum eski Daum gibi inadına devam ederse, buna benzer kayıplar sürpriz olmaz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..