Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Daum kaldı ama Fenerbahçe gitti

Daum kaldı ama Fenerbahçe gitti
 

Cebiniz doldu mu?


17 Haziran Perşembe günü Daum’un bir kez daha Fenerbahçe’de teknik direktör olarak kalacağı önce medya kanalıyla daha sonra ise Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan yazılı açıklama ile açıklandı. Halbuki kamuoyu yoklamalarında özellikle Fenerbahçe taraftarı, Daum’un gitmesi gerektiğini vurgulamaktaydı. Öncelikle kim ne derse desin ortada ciddi bir veri vardır. Katılırsın ya da katılmazsı. Daum maalesef Türkiye sınırlarında başarılı bir teknik direktördür çünkü şampiyonlukta dörtte iki yapmıştır (ikisini ise son haftada kaybetmiştir). Peki Daum’un Fenerbahçe’de kalması nasıl yorumlanabilir?

1.Aziz Yıldırım’ın taktik anlamında teknik direktörün işine karışmış olduğu ya da görevde kalmaya devam edeceği süreçte karışıyor olacağı ispatlanmıştır. Çünkü Aziz Yıldırım bu takımdan otuz tane Daum’u gönderebilir elli tanesine de tazminat ödeyebilir güçtedir. Demek ki kendiside esas başarısız olanın Daum olmadığını biliyor (aksi takdirde Guiza’yı daha yüksek bedele satabilmek adına ya da müşteri bulmak adına, Daum’a baskı yapmaz ve Fenerbahçe taraftarını bu denli çileden çıkartmazdı).

2.Daum kaldı ama yardımcıları gönderildi. Nasıl yani? Bu Fenerbahçe hanesine bir artı mı yazdı yoksa bir eksi mi? Bu kaç denklemli bir problemdir anlayan lütfen bana da anlatsın!

Benim anladığım şu: Daum Fenerbahçe taraftarının eline bırakılmıştır. Yarın tribünlerde bir şeyler kötü giderken Daum istifaya davet edilecektir(tribündeki etkili kişilere böyle olması için yukarılardan bir yerlerden yine yetkili bazı yöneticiler tarafından bir görev olarak atanacaktır çünkü) ve en sonunda kendiside dayanamayıp ilk yarının ya sonlarına doğru ya da sonunda görevinden istifa edecektir. Şimdiden rakip takım taraftarlarına müjdem olsun ki Fenerbahçe, 2010-11 Süper Lig’in ilk yarısını lider olarak bitiremeyecektir. İddaa severlerin dikkatine!

3.Ya da Aziz Yıldırım, Daum’a ödenecek tazminatı gerçekten göz önünde bulundurmuştur. Bu da demek oluyor ki; Ronaldinho ya da bu ayarda bir yıldız bu sene flaş transfer olarak Türkiye ve dünyada bir bomba etkisi yaratmak üzeredir. Çünkü Aziz Yıldırım bu hayatta vermiş olduğu sözleri yerine getirebilmek için yaşayan bir insandır. Üç senelik şampiyonluk sözü daha birinci seneden suya düşmüştür. Yani Aziz Yıldırım 2010-11 sezonunda erkini ispatlayabilmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. Her şeye rağmen bu üçüncü maddenin gerçekleşmesi diğer ikisine oranla daha düşük ihtimallidir.

4.Taraftar bir ihtimal Daum’a dayanır ama Guiza’ya asla! Güle güle küçük Guiza… Yani Daum’a tazminat ödenmeyeceğine göre Guiza zararına satılabilir.

5.Daum sırf Aykut Kocaman’ın inadına tazminat diye tutturdu. Eğer durum buysa bir gün spor basınının eline düşecektir ve Aykut Kocaman Fenerbahçe camiası tarafından sonsuza dek dışlanacaktır, dışlanmalıdır! Eylemleriniz içerisinde sinsi davranışlar olduğunu hissediyorum Sayın Aykut Kocaman. En azından bende bu duyguları uyandırıyorsunuz...

Bütün yazdıklarımın ışığında bir iç ses bana diyor ki; ya Daum kalmadı aslında gitti ya da Fenerbahçe avucumuzdan kayıp gidiyor.

 
Toplam blog
: 41
: 600
Kayıt tarihi
: 17.05.10
 
 

Merhabalar. Ben Emre Karatas. 28 yasinda bir İngilizce Öğretmeniyim. İyi bir futbol izleyicisiyim ve..