Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Dava Uğruna Hayatlarından Vazgeçenler

Dava Uğruna Hayatlarından Vazgeçenler
 

Öncelikle herkese merhaba , bu benim ilk yazım olacak ve ilk yazımın özel bir insanla ilgili olmasını istedim. Tabi ki  bu kişi Ege Üniversitesinde haınce , şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ! 

  Evet herkesin çok iyi bir şekilde bildiği Ülkücü hareketin son şehidi Fırat!

Fırat daha 21'inde olan  bir üniverste ögrencisiydi, onunda cok güzel hayalleri vardı. Bu hayaller arasında onun cevresınden bızzat duyduğum ÖGRETMEN olup vatanına mılletıne hayırlı evlatlar yetiştirmekti.

Aynı benım hedeflerimin arasında fırat gıbı vatanına mılletıne hayırlı evlatlar yetiştirmek var. Evet Fırat bu hayallerine ulaşamadan en cok sevdıgı sey olan vatan ve bayrak ugruna onlara el uzatan zavallı İt sürüleriyle ugrasırken vucuduna aldığı bıcak darbelerıyle beraber sehıt oldu. Fıratım sadece orda canını vermedı bu dava ugruna ıskenceler ceken Muhsin Yazıcıoglu, Ali Bülent Orkan, Ali Metin Tokdemir, Mustafa Pevlivanoğlu,Ahmet Kerse ,Firi Arikan, Cevdet KaraKuş, Selçuk Duracık, Halil Esandağı, ve o selvi boyu ile Cengiz Baktemur ,.... gibi niceleri vardı bu dava uğruna canını veren, Fırat aynı bu abileri gibi gülerek ve koşarak her seyden vazgecerek bu dava uğruna canından , kanından , annesinden , babasından,  sevgilisinden oldu. Ama eminim ki  o kesinlıkle pişman olmadı o bıcagın onune atladıgından dusunmedi gerisini onun aklında olan tek sey vatan ve bayraktı. Fırat davasına gönul veren bir ülkü neferiydi, o sadece bedenini bırakmadı burada sadece adı kalmadı bıze onun dava ugruna canının verebılcegını ve bızım bu davadan donülmeyecegini bize kanıyla kanıtladı. Fırat ölürken ölümsüzlüğe ulaştı. 

Her daim gönlümüzde yaşacak Fırat Yılmaz Çakıroğlu. 

Allah mekanını cennet eylesin. Biz de onun asla unutmicağız.

Bu arada buradan şunuda eklemek istiyorum, Fıratımı şehit eden it soyuna gereken ceza verilmiştir. Ömür boyunca zındanlarda cüreyecek ve bır daha güneş işiğını göremeyecektir.

Saygılarımla.. 

Mehmet Emin Söyler 

 

 
Toplam blog
: 3
: 82
Kayıt tarihi
: 17.07.18
 
 

Türk Dili ve Edebiyatı Ögretmeni, Türk Halk Edebiyatı sever, Şair,Türk Milliyetçisi  ..