Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Haber
 

Değişen valilerden, gelenin de, gidenin de başı döndü !

Değişen valilerden, gelenin de, gidenin de başı döndü !
 

Bartın Şelale.


          Ardahan Valiliği özel kaleminden, sekreterinden, vali hakkında anekdotlar toplayayım dedim. Ki, yıllar yılı yaptığım gibi.

          Öyle ya. Bartın'a yeni gelecek Ardahan Valisinin  huyunu, suyunu  bilmemiz lazım. Halkın meraklarını gidermek lazım. Hem de adettendir diyerek açtım telefonu Ardahan’lara. Ama, her biri mazeret gösterdiler. İpe un serdiler. Baş verip sır vermediler. Sonunda dayanamayıp,  “Dileklerinizi resmi yazıyle bildirin, cevap verelim” dediler. En kestirmesi buydu galiba.

          Bu sefer de, Ardahan Gazetelerini aradık. “Valimiz nasıl bir adam?” diye soracaktık.  Sık sık basın toplantısı yapar mı? Mesai dışında çalışmayı sever mi? Halkın içine girer mi?” diye diye aradık gazeteleri. Her birinin idarehane adresleri, İstanbul çıktı. ”Böyle gazetecilik olur mu bre!” diye de hayıflanıp, ümidi kestik.
           En kestirmesi, kendisiyle konuşmaktı. Hani  sürpriz yapacaktık ya. Onun için, bilmesini istemedim. İşime gelmedi.

          Ne zaman ki, İzmir’de, Vilayetler Evin’de, emekli bir validen şu cevabı alınca, “fazla soruşturmaya gerek yok” kararı aldım. Şöyle dendi Valimiz hakkında:  “Seyfettin Azizoğlu, mesai anlayışından uzak hizmet odaklıdır. Bir sorun çözüme kavuşuncaya kadar, halkın içinde olan bir kişiliktir”  Ve de bir eklenti yaparak. "Hızlı bir yapısı vardır. İşlerin, hızlı ve acelecidir.. Her şeyin zamanında kotarılması, dikkat ettiği şeylerdendir." diye de ekledi.

           Onun için diyorum ya. Kuş gibi hafifleyiverdim bu cevap karşısında.
           Tayin kararnamesi karşısında:: “Projeleri bitirememenin sıkıntısını yaşıyorum. Aynı hizmetleri, gideceğimiz Bartın’da da da sürdüreceğiz. Bu gayretler, bizim için önemli olan hizmettir” demesi, gönülleri fethetmişti.

           Bu ferahlıkla kendisine “Bartın’ımıza Hoşgeldiniz” diyorum.

           Derler ki, bir çok ilçe’nin il olmasına kapı açan Ardahan’a, vali dayanmıyor. Ardahan’da valilik süresi 1,5 yıl. Ardahan, vali olmak isteyenlerin “vali yetiştirme okulu” oldu. Bartın için de bir vali değişiyor. Demek ki Ardahan’la başa baş gidiyor. 

Valimiz, 2 yıl kaldı Ardahan’da. Bir çok projelerin hayata geçirildiği veya geçirilmek üzere olduğu bilinmekte. “Gidip bakalım, projedeki yerlerini ziyaret edelim, yapılan işlere bir bakalım” denilmiş. Ve de çıkılmış yola.

          İstikamet,  “Sugöze”  Köyü. Geçen yıl buraya Valimiz, fidan diktirmiş. 6 dönümlük etrafı çitlerle çevrili orman alanındaki fidanları görmek, onları okşamak, gururlanmak ve  köye köylüye faydalı olabilmenin hazzını yaşamak istemiş Valimiz.

          Aradan bir yıl geçmiş. Koskoca orman olmasa bile, ağaçları görmek istemişler. Biraz orman havası alalım demişler.

          Bir güzel tören hazırlamış İl Özel  İdaresi. Kuru kumanyalar, damacan ile sular, davul zurna, bayrak falan,  hazırlamış mı bilemiyoruz tabi amma, tören çok sıkı olacak. Kimbilir bir yılda fidanlar ne kadar da boy atmıştır diye düşünesiymiş Valimiz.

          Gelinmiş köye. Herkesler yerini almış. Tören ha başladı, ha başlayacak. Heyecan ise dorukta. Bir de bakıyorlar ki, ortada ne çit var, ne yeşillik, ne dizi dizi fidanlar. Aaa, nereye gitti bunca dikilen fideler,  Öz suları verilerek, okşanarak dikilmişti. Kavak gibi boy atmalıydı. Nerde bu fideler? N’olmuştu fidelere? Hiç biri yok. Arazi kupkuru, çer çöp içinde ve de dümdüz. Yerde inek pislikleri.
Valimiz, Orman İşletme Müdürü Ethem Kara’ya, Kara kaşlarını çatarak sormuş: “ Fidanlar nerede?” Müdür, ne desin? Dese dese, “inekler yedi” der. Ama ortalıkta inek göremediği için, aklına gelmemiş olabilir. Ne desin? O da şaşkın.

          Olsa olsa n’olur bu fidanlara? Biz söyleyelim, Valimizin affına sığınarak ve de "çaya çorbaya limon" diyerek. Orman Müdürüne bir kıyak yapalım: “  şakayla karışık dedik:

“Komşu komşu hu!
Kara kedi nerde?
Trafoya girdi
Oğlun ne getirdi?
Ayakkabı getirdi
Kutusuyla mı getirdi?
Kutusuz ayakkabı olur mu?
Kutular N’oldu?
“Onlar uf” oldu
Peki, kara kedi aklandı mı?
Şimdi ağaca çıktı
Ağaç nerde?
Balta kesti
Balta nerde?
Ben kesmedim dedi
Su nerde?
İnekler içti
İnekler nerde
Fidanları yedi

Oy bebo,
Sonra n'oldi ?
Dağa kaçti
Dağ nerde?
Yandı bitti, kül oldi !

                                                                        &  &

           Vay canına, ne inekmiş be!

          Valimiz, bu savunmayı kabul eder mi? Valimiz kül yutmaz. Ve bir şeyi de unutmaz. Resmen ineklerin yiyip, ortalığı çalı çırpı’ya döndürdüğü tarlaya, şimdi yenileri dikilecekmiş. Sıkı sıkı korunması için de Valimiz tembih geçmiş, öylesi yola çıkmış.

          Bu tablo ne diyor? Vali işinin takipçisi. Bartın’ın İzmir’de yaşayan Fahri ve tek hemşerisi sıfatıyle bu yeni valimizden ümitlendik. Bizim de projelerimiz var. Vali Ali Beye 2 defa açık mektupta anlattım “Bartın içte ve dışta nasıl tanınır, tanıtılır” diye. Suskun kaldı. Dosyası Belediyede olsa gerek. (Yazının  sonunda LİNK hattında tafsilatı yazılı.) Bu yazı, bunun için kaleme alındı zaten.

          Valimizden ümitliyiz. Bartın tanınmak istiyor. Hala daha Bayburt’la karıştırılıyor. Valimize, İzmir’lerden Bartın lisanı ile seslenip. “Şu işin ucundan eccük tutuve” diyoruz.

LİNK:

http://blog.milliyet.com.tr/-gonderilmemis-mektuplar--dan-sonra-sira--bende-kalan-mektuplar--da/Blog/?BlogNo=456165


               BİNBİR MANA DOLU, ÖZEL YAPILMIŞ BİR SAAT. ARDAHAN' LILARIN MANALI HEDİYESİ

"ARDAHAN'LILAR," VALİYE OLAN KADİRŞİNASLIKLARINI ÜÇ KELİMEYLE İFADE ETMİŞLER İŞTE.

 
 

              BARTIN' IN SİMGELERİNDEN. YAZIN KURUR, KIŞIN İSE ÇAĞLAYARAK AKAR ŞELALEMİZ.



 

                                                                    BARTIN' IN YENİ VALİSİ SEYFETTİN AZİZOĞLU

        VALİ AZİZOĞLU VE EŞİ, BİR MERASİMDE. NİLGÜN   AZİZOĞLU, KÖYLERLE TEMASLAR YAPIP    SORUNLARI DİNLEMELERİ  İLE ÜNLÜ. İNŞALLAH BARTIN'IN KÖYLERİNİ DE VARLIĞI İLE ISITIR.

                                                                                                             TARİHİ ŞADIRVANIMIZ

                                                                                                 BARTIN' IN HAVADAN GÖRÜNÜŞÜ

                                              AZİZOĞLU, ARDAHAN BASINI İLE VEDALAŞTI. TOPLUCA RESİM ÇEKTİRDİ.

         BİR UZAY İSTASYONUNUN KUMANDA ODASINA BENZEYEN BU MAKAMI, BUNUN KEYFİNİ ÇIKARAMAYAN VE DE BARTIN'DAN  ALINAN BİR VALİ İNŞA ETMİŞTİ. YENİ VALİMİZ DE BU KOLTUĞA OTURDU BU GÜN. HAYIRLISI OLSUN DİYORUZ. ( KOLTUĞA BİRAZ EĞRETİ Mİ OTURMUŞ ACABA? BANA MI ÖYLE GELİYOR.)   

     YENİ VALİ  BARTIN'DA KARŞILANIRKEN. AMA, DAHA ÖNCE BİR KAÇ KURYESİNİ ARDAHA'DAN YOLA ÇIKARIP, BARTIN  HAKKINDA KISA ETÜDLER YAPTIRDIĞI RİVAYET OLUNUYOR. GÖNLÜ, ARDAHAN'DAN HİÇ AYRILMAK İSTEMEMİŞ.                                                                             

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..