Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Değişim ve sabır

Değişim ve sabır
 

Günümüz iş dünyası, bir çok kural ve şartın çabuk değişmesinden dolayı çok hareketlidir. Şirketler ayakta kalmak ve geleceğe kendilerini hazırlama adına, bu değişime uyum sağlamaya çalışmaktadır. Şirketlerin bu değişime uyum sağlama adına yaptığı çalışmalarda kaçırdıkları fırsatlar olmaktadır.

Şirketler değişime ayak uydurmak için hızlı bir karar alma sürecinden geçerler. Bu sürecin sonunda şirketlerin çoğu da aldığı kararın sonuçlarını, kendilerine hızlı bir şekilde yansımasını isterler. Ama bazı kararların olumlu etkileri zamanla ortaya çıkar. Bu gibi durumlarda sabır göstermek, dolayısıyla biraz beklemek gerekmektedir. Çünkü değişimler şirketlerdeki bir çok köklü kalıpları muhtemelen yerinden oynatacaktır. Ortaya çıkan bu yeni duruma çalışan ve yöneticilerin adapte olması, değişimi kabullenmesi zaman alacaktır. Bu zamanın asgariye indirilmesi için izlenebilecek en önemli yol, çalışanların bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitilmesidir. Eğitim sayesinde insanlar değişimin zorunluluğunu çabuk kabul edecek ve değişime karşı ayak diremekten vazgeçeceklerdir. Ayrıca yapılacak çalışmalara çalışanların hepsinin katılması ve görüşlerinin alınması da değişimin kabullenilmesinde büyük bir rol oynayacaktır.

Bazen şirketler için değişimi gerçekleştirmek gerçekten çok güç olmaktadır. Çünkü değişim gerçekleştirilirken şirketin içinden birileri daima karşı çıkacak, bir çok şey için “öyle yapılmaz böyle yapılır” veya “bizim şirkette böyle şeyler uygulanamaz” diyeceklerdir. Dolayısıyla değişimi gerçekleştirecek ekibin, bu noktada kararlılığını ortaya koyması gerekecektir. Ama baştanda bu sürecin sıkıntısız geçmeyeceğini de bilmeleri gerekmektedir.

Sonuç olarak değişim şirketler için çok zor bir süreçtir. Ama bu süreci başarıyla yönetip atlatanlar bulundukları ortamı gül bahçesine çevirebileceklerdir. Nice gül bahçeleri dileğiyle !…

Murat YAŞAR

 
Toplam blog
: 54
: 7250
Kayıt tarihi
: 11.09.07
 
 

“1980 yılında İstanbul’da doğdum. İlkokul ve ortaokulu İstanbul’da okuduktan sonra 2 sene Edirne Fen..