Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Değneksiz çoban

İktidarın korktuğu nedir bilen yok ama, yapmaya çalıştığı bir şey var: Asker korkusunu ne pahasına olursa olsun yenmek. İleri demokrasi adına veya vesayetlerden kurtulma adına askerin gölgesini bile görmek istemiyor.

Dikkat ettim:

Bu işleri en iyi Ankara' da yapıyor.

Yani, memleketin batısında.

Ne var ne yok hallaç pamuğu gibi silkeleyip tozunu attırıyor.

Siyasi arenada memleketin en önemli sorunu asker ise, kanunları değiştirerek varlıklarını kışlaya çekmekse:

Askeri darbelerden hesap sormak,

Post modern askeri darbe teşepbüslerinden hesap sormak, demokrasimizin neyini kurtaracak?

Hesap sorarken bile 1982 askeri darbe ürünü olan anayasa ya dayanarak bunlar yapılıyorsa bunun anlamı hala darbeleri desteklemek ve kanunklarını icra etmek anlamımna gelmiyor mu?

Elbette evet.

İktidarın tedirgin olduğu asker batıda demokrasi adına kışlasına çekilmek istenirken, başbakanın kendi deyimi: " Sivas'ın ötesi" nde aynı asker niçin gece gündüz dağlarda  şavaş ortamı içinde bulunuyor?

İktidarı batıdaki asker rahatsız ediyor da şehit haberlerinin eksik olmadığı bu günlerde doğudaki askerin varlığı niçin rahatsız etmiyor?

Terör örgütü ile mücadele bahane edilecekse, on yıldır  aldığınız mesafenin adını koyabilir misiniz? Anadolu deyimi ile batıyı terbiye altına alırken, doğuyu kaderine mi terketmenin zamanı mı geldi?

Uçaklarımız,  zırhlı birliklerimiz doğuda niçin kışlasına dönemiyor?

Otuz yıldır yapılan mücadelenin adı terörle mücadele ise, bunu askerimizle yapıyor isek, bu askerin batısında kalan kısmı ile demokrasi adına neyin mücadelesi yapılıyor?

Sonuçta batıda asker korkusu, doğuda terör korkusu kıskacında bocalayan bir iktidarımız mı var, demek aklımıza gelmiyor değil.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..