Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Demek ki ne'ymiş?

Demek ki ne'ymiş?
 

"Büyük Ortadoğu Projesi" denilince ne anlıyoruz sevgili okurlarım?

Ortadoğu'nun yeniden yapılandırılması değil mi? Yani, Ortadoğu İslam ülkelerinin yargı yürütme yasama üçgenini evrensel boyutlara taşınma manifestosuyla Serbest Piyasa Ekonomisini hayata geçirmek ve Ortadoğu'nun tüm kaynaklarını emperyal ülkeler tarafından ele geçirmek, tıpkı 80 öncesi emperyal ülkelerin bize oynamış olduğu oyunlarla 80 sonrasında serbest piyasa ekonomisine geçilerek tüm varlıklarımızın çoğunun işletme hakları yabancı sermayeye verilmesi gibi.

BOP bağlamında beş yıldır altı yıldır Ortadoğu'da çok kan döküldü ve artık sona gelinmek üzere olduğunu söyleyebiliriz.

Bundan sonra sözümona seçimlerin yapılmasına ve emperyal ülkelerin çıkarlarını koruyacak liderlerin başa getirilme süreçleri başlayacak, arkasından Türkiye örnek ülke gösterilerek serbest piyasa ekonomisine geçileceği kaçınılmaz olacaktır.

Bir doğru var ki, 15 Temmuz CIA tarafından gerçekleştirilmiş ve tamamen BOP üzerinde oynanmakta olan oyunların bir parçası olarak değerlendirmek mümkün.

Dünya ülkelerinin çoğunda artık bizim bildiğimiz anlamda politikalar üretilmemekte, tamamen emperyal ülkelerle iş birliği yapılarak adeta şirket yönetimine gidilmekte olduğunu söyleyebiliriz.

Ortadoğu'ya dönelim..

Ne yapılmak isteniyor demiştik Ortadoğu coğrafyasında?

Serbest piyasa ekonomisi modeline geçileceğini söylemiştik.

Peki nasıl geçilecek?

Tabiki Türkiye ile..

Avrupa uyum yasalarına uygun işte size hem müslüman hem laik hem demokrat hem piyasa ekonomisini özümsemiş -amiyane tabirle- ballı lokma Türkiye!

Peki bunlarla iş bitiyor mu? Elbette ki hayır.

Asıl konu uluslararası büyük şirketlerin Ortadoğu piyasalarına nasıl gireceğidir.

Çok kolay!

Tüm dünya dev şirketleri Türkiye'de ve bu uluslararası büyük şirketler yarın Ortadoğu ülkelerinde tıpkı bizde olduğu gibi yerleşik düzene geçeceklerdir.

16 Nisan referandumun önemini şimdi daha iyi anlıyoruz.

Çıkacak olan sonuç ile birlikte (evet veya hayır) ülkede bulunan şirketlerin Ortadoğu coğrafyasında yerleşik düzene geçmesini kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.

Demek ki ne'ymiş?

Türkiye Ortadoğu'ya örnek ülke haline getirmek miş, taa yüz yıl öncesi itibariyle!

Getirildi işte!

Üstelik Avrupa Birliği sırf Türkiye'yi Ortadoğu coğrafyasına hazırlamak için kurulmuştu, görüldüğü gibi yavaş yavaş çözülmeye gitmektedir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..