Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi tarihimizde kara bir gün: 12 Eylül...

Demokrasi tarihimizde kara bir gün: 12 Eylül...
 

Darbeler ve Darbeciler artık yargılanmalı.


Bugün 12 Eylül...

Darbelerin ve darbecilerin, şiddetle ve nefretle kınanmalarının yıldönümü olmalı aslında bugün. Hattâ sâdece bir gün değil, ''Darbeleri ve Darbecileri Kınama Haftası'' adı altında, en az bir hafta, etkinlikler olmalı.

Her yıl bu etkinliklerde, darbelerin ve darbecilerin, ülkemizi her darbe ile 10'larca yıl nasıl geriye götürdükleri anlatılmalı bence.

Yine her yıl bu etkinliklerde, darbeler ve darbeciler için, bir yargılama sürecinin başlanması adına ciddî bir şekilde, girişimlerde bulunulmalı.

Öyle olmalı ki; Millî İrâdeye itaatsizlik ve saygısızlık olan bu ağır suçları, bir daha, hiçbir kimse ''vatanı kurtarıyoruz'' bahanesi ve terâneleriyle, ''yönetime el koymaya'' cür'et etmeyi bırakın, niyet dahi edememeli bundan sonra.

Bu ayıp ve bayatlamış ''vatanı kurtarma bahanelerinin'', nasıl bir ''Demokrasi ve Millî İrâde Katl'i'' olduğu, yine bu etkinliklerle her yıl, bıkmadan usanmadan bu memlekette demokrasiyi içine sindirmiş, onların küçük gördüğü, ''O, geniş halk yığınları'yla'' paylaşılmalı o günlerde.

Bu memlekette, kara birer gün ve leke olarak, demokrasi tarihimize, simsiyah ve kalın harflerle kazınmış ''darbe günlerinde'' darbeciler, (hâlâ yaşıyanları varsa eğer) utançlarından sokağa çıkamamalılar artık.

Öyle olmalı ki, ilerlemiş yaşlarında da olsa, hatalarını anlamalı ve bu milletten özür dileme erdemini göstermeliler...

Onlar özür dileme erdemini gösteremeseler bile, tarih bir gün; bu memlekette gerçek demokrasi tam oturduğunda, darbeleri ve darbecileri nefretle yargılayıp, gerekli mecraasına atacaktır zâten.

Kendileri bilir...

Ama ben, 12 Eylül'ün içinde bulunduğu haftayı, bundan böyle bu memlekete yapılmış en büyük kötülüklerden biri olarak îlân ediyor, 12 Eylül haftasını da, ''Darbeleri ve Darbecileri Kınama Haftası'' olarak kabul ve îlan ediyorum.

Millî İrâde sevdalılarına, bu bir duyuru ve çağrıdır...

Sağlık ve Muhabbetle...

Bektaş Azizoğlu
12 Eylül 2008, cuma
Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..