Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Demokrasilerin açığı

Demokrasilerin açığı
 

(1)

DEMOKRASİLERİN en büyük açığı çok sesliliğin ortaya çıkardığı sonuç alma kargaşasıdır. Her kesin aynı şeyleri yapmaya yetkili olduğu yerde hiç kimse bir şey yapamaz. Kuvvetler çatışması, işi birbirine bırakma, tembellik, bencillik, öne çıkma arzuları depreşir.

Bu durum siyasette, işbaşındakilerin sürekli değişmesi ve yeni gelenlerin eskileri suçlaması nedeniyle pek göze batmaz, yıllar geçer bir biri ardına yönetimler değişir. Ülke ise bir adım dahi ileriye gidemez.

Şirket demokrasilerinde ise başarısızlık daha belirgin zarar ise daha açıktır.

Peki ne yapmalı?
1- Dönemsel Başkanlık,
2- Eşbaşkanlık
3- Dönüşümlü dönemsel sorumluluk
4- İş bölümü

1- Dönemsel Başkanlık : Her başkan adayı yılın kendine düşen bölümünde başkanlık yapmalı. Diğer başkan namzet veya namzetlerinin"çok anormal olmadıkça" bu başkanın kararlarını onaylamalı. Dönem sonunda bu başkan dönemininayrıntılı değerlendirilmesinin yapılması. Şayet başarısı %40 ın altında değilse dönemin başarılı sayılması. Kararların tek kafadan, seri ve istişareli çıkmasına, GÜÇ VE ETKİN İDAREYE HAYAT VERECEKTİR.

2- Mesailerin Tanzimi : Günlük çalışma saatinin erken başlaması ve net olarak belli saatlerde 3 bölüme ayrılması, Sabah mesaisinin 5 saatlik tek seans olması, övlen arasının YAZIN SAAT 13.00 DA KIŞIN 12.30 DA BAŞLAYIP1 SAAT olması, öğleden sonraki mesainin mutlaka 2,5'ŞAR SAATLİK 2 bölüme ayrılması arada en az 30 dakika çalışmaya ara verilmesi İŞ YETİŞTİREMEME PROBLEMİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTACAKTIR.

DEVAM EDECEK...

 
Toplam blog
: 45
: 2970
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

İstanbul Hukuk 1990 mezunu. Hukukçu. 1997 T.o.d.a.i yüksek lisans başlama yetkinliğine sahip.&n..