Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Deprem İzmir’de olursa günah işlendiği için; Konya’da, Maraş’ta, Erzurum’da olursa kaderimiz buymuş

Deprem İzmir’de olursa günah işlendiği için; Konya’da, Maraş’ta, Erzurum’da olursa kaderimiz buymuş
 

Jeolojik bir olayı insan davranışlarına bağlamak, Allah’ın günah işleyenleri cezalandırmak için günah işlenen yerlerde deprem yarattığını söylemek cahilliğin lügatinde bile artık yer almıyor; demek ki ülkemizde cahil ötesi insanlar yaşıyor!

Gerçi denebilir yani, Allah’ın işine karışılmaz da sen karışıyorsun işte! Bunu bundan dolayı yapıyor demek Allah’ın işine karışmak değil mi? Hacda hacıların üzerine vinç düştü, biri de kalkıp “Madem öyle orada da günah işleniyor” dese ne diyeceksin!

Umuyorum böyle saçmalıklara aklı başında dindar insanlarımız itibar etmiyordur. Birilerinin amacı “Günah işlerseniz deprem olur ha deyim de günah işlenmesin” ise aslında tutar. Okumuş/kültürlü de olsalar insanlar böyle bir şeye inanabilirler de aksilik bu ya bu tür afetler sadece günah işleniyor denilen yerlerde olmuyor. Zaten öyle olsaydı bu fetbazlar başımızın etini yerdi; caminin minaresi yıkılınca seslerini çıkaramıyorlar, minarenin ne günahı var, üstelik mübarekken değil mi?

Bence bu bunları söyleyenler için ölçü, deprem her yerde oluyor, değilse kutlu denilen yerleri es geçerdi. Hani deprem insan eliyle olmuyor ya Allah yapıyor diyorlar, belki biraz bundan da böyle konuşuluyor. Allah yapıyor olabilir ama bilemeyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..