Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Depreşen Kürt aşkı...

Depreşen Kürt aşkı...
 

U.K. United Kingdom, Birleşik krallık. Üzerinde güneş batmayan imparatorluk. Doğru, İngilizlerden söz ediyorum. İngiliz dışişleri bakanı David Miliband Hükümetin Kürt açılımını övdü ve Erdoğan hükümetinin arkasında olduklarını belirtti. Bu destek sayın başbakana neler düşündürdü bilemem.

Ancak beni İngilizleri bir daha düşünmeye itti.

Yüz yıllar boyu, dünyada hükümran olan bu imparatorluk, bu gün artık o şatafatlı günleri kaybetti.

Ancak düşünceleri, olaylara yaklaşımı ve taktiği değişmedi, sadece günün koşullarına uyarlandı.

O kadar büyük bir coğrafyada egemenlik kuracak nüfusu olmayan ingilizlerin tek yaptığı, sömürdüğü bu ülkelerden çaldıklarının bir kısmını içeride oluşturduğu yandaş kesime cömertçe sunarak iktidarının devamını sağlamasıydı. Amiyane deyimle tarlanın taşı ile tarlanın kuşunu vurdu hep.

Rakip olduğu ülkelerde de benzer taktikler uyguladı. Casusları sayesinde o ülkede yaşayan etnik bir gurubu veya farklı bir din gurubunu isyana teşvik edip hem rakibinn gücünü zayıflatmak, hemde elinden gelirse o ülkeyi bölüp kendi kuklası devletçikler oluşturmak için çalıştı.

Bu konuda fazla geriye gitmeye gerek yok. 1900 - 1945 arasında ortadoğuda meydana gelen olayları, doğan devletleri incelersek İngilizlerin bölücülükte ne kadar usta olduklarını görürüz.

Sadece ortadoğuda mı? Yeni kurulmakta olan Türk devletini başta engellemek, yoketmek için yaptıkları ortadadır.

Bugün Kürt açılımına destek veren İngiltere, tarihte Anadolu’nun bağrında Kürt devleti kurma girişimlerine açıktan destek vermişti. İşte İngiltere’nin yakın tarihteki “Kürt açılımları..”

Kürt Teali Cemiyeti: 1918 tarihinde İstanbul’da kurulan ve doğu illerinde şubeleri açılan bağımsız bir Kürt devleti kurulması amacı güden cemiyet, İngilizlerle ilişki içindeydi.

Pirizade Bekir: İngilizler, 2. Abdülhamit zamanında 4. Türk Kolordusu’nun komutanı olan Pirizade Bekir’i kendi emelleri için kullanmışlardı. İngiliz desteği ile Ankara’ya karşı ayaklanan Pirizade Bekir, “Otonom bir Kürt devletini tanımasını”, “devletin sınırlarının Kürtler ve müttefikleri tarafından saptanmasını”, “Türk memur ve jandarmalarının hemen geri çekilmesini”, “Ankara Hükümetinin
böleden topladığı vergilerin Kürdistan’a geri verilmesini” ve “askerde olan Kürtlerin hemen terhis edilmesi” ni talep etmişti.

İNGİLİZLER, Türk milletini sırtından hançerlemek için hep işbirlikçiler kullandı. Bunlardan en ünlüleri Şeyh Said... Oyuna geldiğini anladığında idam sehpasında sallanıyordu. Diğerleri ise Kürt Teali Cemiyeti Başkanı Seyit Abdülkadir ve Piri Bekir’di. İki hain de İngiliz casusuydu.

Milli Mücadele döneminde kendi emelleri için Türkiye’nin doğusunda bağımsız Kürt devleti kurdurtmak isteyen İngiltere, bugün de AKP iktidarının Kürt açılımına tam destek verdi!...

İngilizlerin karekterini bildiğimize, az da olsa dünya tarihine merakımız olduğuna göre, sırf böyle bir desteğin gelmiş olması bile yapılmaya çalışılan açılımın bir kez daha gözden geçirme nedenidir diye düşünüyorum.

13:10 06.11.2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..