Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dergiler arasında Yaz-Ar-Bir

Dergiler arasında Yaz-Ar-Bir
 

YAZ-AR-BİR 'i çıkaranlar: Sadık Dağdeviren, Abdülkadir Uslu ve Husamettin Tat ...


Sanat ve kültür dünyamızda dergilerin ayrı bir işlevi vardır. Dergiler sanatçıları birbirine bağlayan birer köprü gibidir. Denizli'den YAZ-AR BİR ‘in il sayısı elime ulaştı. Sayı :1, yıl : 1, Şubat 2015. Sayfa sayısı 36 dır. Ayda bir çıkıyor. Sahibi YAZ- AR- BİR Genel başkanı adaşım Abdülkadir Uslu’dur. Yazı işleri müdürü Sadık Dağdeviren’dir. Eskiden YAZ-AR- BİR ‘in adı EGAY-DER idi. Yani Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği. Bunun ilk başka araştırmacı ve yazar Şükrü Tekin Kaptan idi. Kuruluşu 2002 idi.

Şükrü Tekin Kaptan bu derneğin ilk kurucusu idi. 2007 ‘ye kadar  devam etti. EGAY-DER ‘in adı altında yurt içinde ve yurt dışında sanat kültür ve özellikle Türk folkloru konusunda birçok etkinliklere imza attı ve birçok kitaplar yayımladı. Ben de bu derneğin üyesi idim ve birçok etkinliklerin katıldım. Ne yazık ki Şükrü Tekin Kaptan 11.10.2007 yitirdik. Allah gani gani rahmet eylesin. Araştırmacı bir yazardı, üretken ve girişkendi. 30’dan fazla kitaba imza atmıştı. Daha sonra YAZ- AR –BİR ’in genel başkanı gazeteci Mithat Makal oldu. Sayın Makal’da 15 Haziran 2014 ‘de aramızdan ayrıldı. Yaz-AR- Bir’in genel başkanı şimdilik Abdülkadir Uslu’dur. Geçenlerde Abdülkadir Uslu ve yönetimde bulunan Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren ve İbrahim Çamalan Söke’ye kadar geldiler.  

YAZ-AR-BİR’de şu imzalar yer alıyor: Abdülkadir Uslu, Sadık Dağ deviren,  Şerif Kutludağ,  Veli  Aykar, Savaş Ünlü, İbrahim Çamalan, Ali Tuluk, Kenan Kalecikli, Zeki Akakça, Aysel Menteş, H.Hakan Kurtaran, Husamettin Tat, Melahat Kuzu, Hürşit Türkay Çakır, Ahmet Sarı, Naciye Kınırlı, Baki Evkaralı, İsmail Gökçe, Safiye Sam yeli, Ramazan Seyfi Yurdakul, Kadir Yatağan, Bakü’den XINALIQ KENDİ  Muhammet Kahraman, Mustafa Kütükçü, İbrahim Kavas, ve Hakkı Uslu gibi imzaları görüyoruz.

Dergide makaleler, denemeler, folklorik yazlar ve şiirler yer alıyor. Göz dolduran bir sanat ve kültür dergisi olduğunu görüyoruz. Başta YAZ-AR-BİR dergisine, yönetim kurulu üyelerine sağlıklı ve başarılı günler ve uzun ömürler diliyoruz. Denizli gibi bir yerden bir sanat ve kültür dergisinin çıkması bizleri sevindiriyor. Tebrikler diyoruz. 

Meraklısı için:

Sırakapılar  Mah.418 Sk.No: 3 Merkezefendi,

DENİZLİ – E.posta:yazarbir@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..