Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
Sinema
 

Dertli çalışanlara, ‘Patrondan Kurtulma Sanatı’…

Dertli çalışanlara, ‘Patrondan Kurtulma Sanatı’…
 

‘Kimsenin ağız kokusunu çekmezsen, 20 Dolar ile başladığın hayat yolculuğunun sonuna geldiğinde geride ancak 2000 Dolar bırakırsın’ diyen PATRONDAN KURTULMA SANATI, iş ortamında yapılan baskılardan bunalan üç arkadaşın hikâyesi! 

Bu trajikomik öyküde, farklı yerlerde çalışan arkadaşların dertleri de farklı. İki dakika geciktiği için müdürü tarafından kovulmakla tehdit edilen ve çok sevdiği büyükannesi gibi başarısız olmak istemeyen Nick’in hedefi müdür yardımcılığı… Kimya işletmesinde memnun mesut çalışırken patronun ölümü ve yerine geçen kokainman oğluyla düzeni bozulan Dave, eski huzurunu aramakta. Yanlış anlama sonucu çocuk tacizciliğiyle suçlanıp tek bulduğu iş olan dişçi asistanlığını kabul eden Dale ise erkek avcısı bayan patronunun cinsel baskısından mağdur. Bu üç kafadarı harekete geçirense, içkinin cesareti ve baskıların artması! Bunalımlı bir anda alınan, patronları yok etme kararıysa düşünüldüğü kadar basit değil. Sonuç: Amaca ulaşmaya çalışırken yapılan pek çok hata ve hiç umulmadık biçimde gelen çözüm. 

Birbirini tetikleyen olaylarla gelişen PATRONDAN KURTULMA SANATI, durumların yarattığı bir komedi! Başarılı oyuncuları bir araya getiren filmde, ‘Hayat maratondur’ felsefesiyle yaşam sürdürenlerin acınası gerçekleri açık sözlü bir dille yansıtılmakta. Yönetmen Seth Gordon, mesaj amacı taşımadıklarını söylese de düz komedi olarak sunulan yapımda ince dokundurmalar mevcut. Amerikan şirketlerinin atıklarını düşük maliyetle yok etmek için Bolivya gibi ülkeleri seçmesini kınayan senaryo, mizahla insan hayatının hiçe sayılmasını usta bir incelikle bağdaştırmakta. İnternetin her türlü arayış için ortam oluşu ve ırkçılıktan bunalan zencilerin potansiyel suçlu olarak gösterilmesi de PATRONDAN KURTULMA SANATI’nın göze çarpanları arasında. Ölümcül amaç taşıyan yapım bunu hoş göstermeyi ustalıkla başarıyor. +13 sınıflandırması ve korku-şiddet uyarısıyla pek de bağdaşmayan film, çoğu kişinin içinden geçenleri ortaya döken basit fakat kaliteli bir komedi. 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..