Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Detoks diyeti uygularken vitamin-mineral takviyesi yapılmalı mı?

Detoks diyeti uygularken vitamin-mineral takviyesi yapılmalı mı?
 

Bu hafta kongrede olacağız, bu nedenle detoks yazılarıma bir kaç gün ara vereceğim, gitmeden en çok sorulan iki soruyu yanıtlamak istedim. Detoks Diyetleri ile ilgili Yanlış algılamalar var mıdır?,Detoks diyeti uygularken vitamin-mineral takviyesi yapılmalı mı? Bu iki soru aslında çok kişinin kafasını kurcalıyor.

Umarım kafanızda bu konuyla ilgili sorular oluşmaya başlamıştır, blog üzerinden soru, yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.


Detoks diyeti uygularken vitamin-mineral takviyesi yapılmalı mı?


İyi planlanmış sağlıklı beslenmeye uygun, kişiye özel olarak hangi besinlerin verileceği hesaplanmış detoks diyetlerinde ayrıca vitamin-mineral takviyesine gerek yoktur. Ancak hayvansal gıdalar tüketilmiyorsa, süt yoğurt gibi besinler yenilmiyorsa o zaman takviyelere gereksinim vardır. Bu konuda mutlaka bir uzmana danışılmalı gelişigüzel tablet kullanılmamalıdır. Bu bireye yarardan çok zarar verebilir.
 

Detoks Diyetleri ile ilgili Yanlış algılamalar var mıdır?
 

Son bir iki yıldır detoks kavramı çok çarpıtılarak, yanlış yöntemlerle uygulanmaktadır. 1 hafta boyunca sadece sıvı ile beslenmek, meyve kürleri ile detoks yapmak, barsak temizleme işlemleri, hayvansal gıdaları hiç tüketmemek ve sağlık kampı adı altında bir otele uzun süre kapanıp yanlış beslenme uygulamak bunlardan bazılarıdır. Bir çok insan sağlığına kavuşmak adına uyguladığı bu yöntemlerle sağlığından da olabilmektedir ve bu yöntemlerin hiçbir bilimsel dayanağı da yoktur.

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN
 
Toplam blog
: 97
: 2936
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..