Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '08

 
Kategori
Sinema
 

Devlerle yüzleşmek

Devlerle yüzleşmek
 

Film alegorik anlatımıyla, yaşamın zorlukları ve amerikan futbolunun serüvenini bir araya getiriyor.


Amerikan futboluna, hatta sporun herhangi bir dalına ilgi duymanız gerekmiyor. Facing The Giants (Devlerle Yüzleşmek) gündelik yaşamda karşılaştığımız zorluklarla yüzleşebilmemiz için en büyük gücü yüreğimizde ve kaynağını da Tanrı'da bulacağımızı duygu dolu bir öyküyle dile getiren harika bir film.

Ülkemizde gösterime girmeyen ancak yurtdışında, özellikle A.B.D.'de izleyenler tarafından oldukça beğenilen film, oyuncu ve yönetmen Alex Kendrick tarafından canlandırılan bir futbol koçunun yaşamını ele alıyor.

Konusuna kısaca değinmemiz gerekirse, iş ve aile yaşamında sorunlar yaşayan Grant Taylor, her konuda dibe vurduğunu düşündüğü bir zamanda Kutsal Kitap'a ve Tanrı'nın yol göstericiliğine sığınıyor. Takımının motivasyonunu da buna göre yeniden formüle etmeye karar veren Grant'in hayatının bu noktadan sonra mucizevi şekilde değişimine izleyici olarak tanık olacaksınız.

Facing The Giants, ailece seyredilebilecek ve gerçekten esin kaynağı olabilecek bir film. Günümüzde insanın en büyük sorununun geleceğe ve yaşama dair ümidinin azalması olarak görecek olursak, film bu açlığı doyurabilecek kadar kusursuz bir ümit ile izleyiciyi besliyor.

Filmin ingilizce web sitesi:
http://www.facingthegiants.com/

 
Toplam blog
: 3
: 6932
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunuyum. Görsel sanatların yanı sıra ..