Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Devletçilik öldü mü? Paranın dini ve imanı var mıdır?

Devletçilik öldü mü? Paranın dini ve imanı var mıdır?
 

http://www.tanyeri.net/filistin6.jpg devletçilik nasıl yapılıyor


Malum, küreselleşme devrindeyiz. Artık sınırların kalktığı, devletlerin ellerini ekonomiden çektiği, ticaretin serbest piyasa koşullarında yapıldığı bir dünya var artık. Bize tüm bunları öğreten kim? Başta Abd, Ab vb. olmak üzere kapitalist devletler. Bu ekonomiyide tüm dünyaya Imf, dünya bankası ve dünya ticaret örgütü gibi tamamen amerikan güdümündeki kuruluşların çalışmalarıyla yapıyorlar. Peki bütün dünyaya yeni nesil ekonomi ve gereklerini dayatan bu ülkeler kendi ülkelerinde ne yapıyor?

Küresel krizin henüz başlarındayız. Krizin nedenlerini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Sadece yalanlar üzerine kurulan hayali bir imparatorluğun çöküşüdür bu kriz. Ülkemizde de daha önce mali sistemde kriz olmuştu. 1994 ve 2001 Krizi ülkemizde pek çok bankanın kapanmasına neden olmuştu. Sağolsun iki dönemde de Imf heyetleri çare olarak bankaların kapatılmasını ve sistemin tüm zararının devlete yüklenmesini dayatmıştı. Basiretsiz politikacılarımızda hiç düşünmeden aslında hala yaşayan organizmalar olan bankalarımızı yok etmişlerdi.

Peki Abd ne yapıyor? Abd kendi ülkesindeki sisteme sıcak para, gerekli faiz düzenlemeleri ve bankalara her türlü katkıyı hemen yapıyor. İngiltere, Fransa ve Almanya bankalara milyarlarca euro para aktarıyor. E ne oldu serbest piyasaya, devletin elini ekonomiden çekmesine? Hani devletçilik bitmişti ? Hani ulusculuk bitmişti, artık küreselleşmiş dünyanın eş insan ve devletleri vardı? Hani bizim göz nuru, yılların emeği kurumlarımızı hemen kapattırmıştınız, bankalarımızın üstüne leş kargaları gibi çökmüştünüz dört bir taraftan.

Olay gayet açık, devletçilik ölmemiştir. Kapitalist ekonomiler en baba devletçi politikaları ve milli çıkarlarını korurken tüm dünyayı küreselleşme masalıyla soymaya devam etmektedirler. Vatikan sahip olduğu şirketler, fonlar ve gayrimenkullerle tüm dünyada faaliyetlerine devam etmektedir. Ortodoks patrikhanesi de sahip olduğu fonlar, bankalar ve şirketleriyle çalışmalarına devam etmektedir. İsrail devleti vaadedilmiş topraklar için yaptığı mücadelede Abdnin koşulsuz desteğiyle çalışmalarına devam etmektedir. Paranın dini de, imanı da, milliyeti de vardır. Yoktur diyen yalan söyler. Babalar gibi satarım diyen gitsinde babasının malını satsın. Sattığın bu halkın emeği, göz nuru, geleceği.

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..