Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

     
    Kategori
    Pazarlama
     

    Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

    Dijital Pazarlama Uzmanı şirketlerin pazarlama departmanlarında genellikle İş Zekası ve IT departmanlarıyla içli dışlı bir şekilde çalışır. Sayısal ve sözel yeteneklerini aynı anda harmanlayabilen ve kullanabilen bir yapıda olması gerekir. Çünkü sayılarla, datalarla ve analizlerle olduğu kadar, reklam metinleri ve sloganlarla da iç içedir.

    Bir dijital pazarlama uzmanının genellikle şu konularda bilgi sahibi olması beklenir: Pazarlama, adwords, sosyal medya reklamcılığı, analytics gibi ölçümleme araçları, sosyal medya, mobil, retargeting, e-posta pazarlama, blog yönetimi, seo, affiliate, html, web site yönetimi, internetin dinamikleri ve bunlara benzer konular...

    Dijital pazarlama uzmanları çalıştığı şirketin dijital mecralarda görünür ve bulunur olmasını sağlamanın yanında yürütülen kampanyaların dijital ayağının yönetiminde de rol alır. Örneğin adwords kampanyalarının yönetimi, sosyal medyada yürütülen kampanyalar, mobil site ve mobil uygulamaların indirilmesi için yapılan reklamlar, kampanyaların optimizasyonu, site performansının takibi ve günlük raporlamaların yapılması gibi işler dijital pazarlama uzmanlarının gün içinde yaptığı işlerden yalnızca bir kaçı. Buna ek olarak segmente edilmiş müşterilere akıllı ve kişiselleştirilmiş e-postaların hazırlanması ve gönderilmesi gibi süreçlerde de yer alır.

    Müşteri tarafından bakıldığında Google'da ve internet sitelerinde yer alan o gördüğünüz onlarca reklamların oluşturulması, doğru hedef kitleye ulaştırılması ve optimizasyonu da sırf siz daha doğru ve ihtiyaçlarınız doğrusunda reklam görün diye dijital pazarlama uzmanlarının ellerinden çıkıyor.

    Yeni mezun olup da dijital pazarlama alanında kariyer planlayanlara tavsiyem önce kendi bloglarını açıp analytics gibi ölçümleme araçlarını kullanıp ufak tecrübeler edinmesi, 10-20 tl gibi bütçeler ile AdWords ve Facebook'da reklam denemeleri yapması, seo üzerine araştırmalar yapıp temel bilgileri edinmesi...

    Sorularınız için bana buradan ulaşabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1325
    Kayıt tarihi
    : 26.10.14
     
     

    Zafer Kavaklı – Dijital Pazarlama Uzmanı   is a Digital Marketing Lover! ..