Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '14

 
Kategori
Haber
 

Dikilide şenlik var. Atatürk'ün edindirdiği bando, bu festivalde görev alacak.

Dikilide şenlik var. Atatürk'ün  edindirdiği bando,  bu festivalde görev alacak.
 

Dikili, her yönü ile güzel bir tatil beldesi.


 

 

 

 

 

 

          Ağustos ayının son günleri, bereketin adıdır EGE.  Bir büyük zafere alıştıra alıştıra yol almaktır bu. Bir heyecan dalgasıdır. Yoksa şimdiki iktidarın söylemlerinde olduğu gibi yeni Türkiye’yi yaratmak değildir.  Eski kurtlanmış Osmanlıyı silmek, emperyalistlere bayrak açmaktır. Kendine gelmektir. İmanı, vicdanı hür bir geleceğe damga vurmaktır.

          İşte Ege ve Egeli’lerin mutlu kaderidir. Ve bu iş, Bayrak bayrak dalgalanır 9 Eylülde İzmir’de son bulur.  Bu kutsal yürüyüş,  Sakarya’lardan başlar, İzmir 1 nci kordonunda biter.

          Ege’li vefalıdır. Her bayramda, her seyranda bu heyecanı anmanın ahde vefa ve varoluşumuzun simgesi olarak o kutsal zaferi yaratanların daima peşindedir. Nefesindedir.  O kutsal atmosfere kendini kaptırır, zafer günleri arasına  festivaller  sıkıştırır. Çifte bayramdır.  Egeli’nin Egede esen ve estirdiği rüzgardır o.

          İşte dillere destan Dikili Festivali Haftalık programla işe koyuldu. Fırtına gibi esti ve de  1 Eylüle kadar da devam edecek. Adına  “Dikili  Kültür-Sanat, Bilim- Düşünce ve Emek Festivli” deniyor. Zaten Dikilililerin festivali daima güzel ve görkemli geçer. Antalya da da hazırlanıyor. Marmaris’te de  Uluslar arası festivale.  Dedik ya. Ege’de şenlik var. Şenlikler, zaferler günüdür  bu günler.

          Ne mutlu ki, bu festival için çalınacak davulun tokmağı da Seferihisardan. ‘ eliyle kuruldu bu bando. Ve o gün yürüyüş, Atatürk meydanından başladı zaten. Derdik. Bütün kalpler Atatürk’e dönük. Bütün yüzler Atatürk’e dönük.

  DİKİLİ NİN HAFIZALARDA KALACAK OLAN ESKİ  EFSANE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN

          Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun. Her şeyi inceden inceye düşünmüş. Başkan Kürsüdehaykırıyordu açılışta: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in izinden giderek Yurtta barış Dünya’da barış şiarın-kendimize rehber edindik.  “Hep Dikili’yi Çıkarsız Severek” çalışacağız. Öncelikli hedefimiz daha güzel günler için ışıltısını güçlü ve kararlı bir şekilde dünyaya gösteren bir Dikilidir.  Bu yolda Dikili aşığı herkesle el ele, yürek yüreğe, kol kola yürüyeceğiz. Bu düşünceler ışığında farklı renklerimizi buluşturduğumuz festivalimizin herkese kutlu olmasını diliyor, festivalimizde emeği geçen herkese, çalışma arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnafımıza ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.”

          Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un konuşmasının ardından başlayan festivalde ilk olarak Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu Meydanı dolduran binlerce vatandaşlara gösteriler sundu.  Ardından dünyanın dört bir yanından gelen halk oyunları ekipleri ülkelerine ait halk danslarını ve yöresel oyunlarını sergilediler. Muhteşem gece Atatürk Meydanı’nda "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" türküsü ile ün yapan Türk Halk Müziği sanatçısı Faruk Demir'in konseriyle konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti çektirmesiyle devam etti. Demir'in seslendirdiği birbirinden güzel eserlere Dikililer koro halinde eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Dikililer usta sanatçı Faruk Demir’i uzun süre ayakta alkışlandı

          Etkinlikler çok zenin.  Bir haftalık programda ünlüler sahne alacak,  paneller düzenlenecek, eğlence gecelerinde hava fişek şenliklerine devam edecek. Ve kısacası  ateş böceği gibi bir yanda yakılan ateş,  gittikçe uzaklaşırken. Bir başka yerde aynı ateş  daha kuvvetli olarak bir daha gözleri ışıtacak. Ateşböceği misali. Ve bu ateşler Ege’de hiç eksilmeyecek.

          Ve de eski  Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in o enerjik atılımını aratmadı hu seferki Dikili Festivali de.

 

 

YUKARIDAKİ RESİM  ESKİ FESTİVALLERDEN BİR ÖRNEK OLARAK HATIRALARDA YAŞAYACAK ŞİMDİ.. BUNDAN ÖNCEKİ FESİVALLER,. ÇOK İDDİALIYDI. MEMLEKETİN HER YÖRESİNDEN SANATÇILARIN KATILIMI YÜKSEK OLURDU VE YURT ÇAPINDA Kİ FESTİVAL  MÜNASEBETİYLE BU SANATSAL BULUŞMALAR, SES GETİRİRİDİ. DAVET EDİLENLER TANINMIŞ KİMSELERDİ.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..