Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dikkat siyaset konuşma yaşı 12 ye indi

Dikkat siyaset konuşma yaşı 12 ye indi
 

Bir duvarın dibinde konuşan bir gurup ilk okul çağlarında çocuk. Önlükleri üzerlerinde çantaları omuzlarında okul çıkışı bir araya gelmişler. Belli ki eve gitmeden önceki son durakları; ayak üstü bişeyler konuşuluyor. İçlerinden birisi anlatıyor diğerleri dinliyor ve bir okadar da konu ile alakalılar. Onları gördüğüm andan yanlarından gelip geçeceğim ana kadar istemesemde hafızamın en uç köşelerinde bişeyler canlanıyor sürekli konuştukları konu ya dair. Ya zor geçen bir sınavdır ya tatil günü oynanacak oyun. Ve yanlarına bir kaç adım kala konuya vakıf oluyorum ki benim arkadaşlarım siyaseti konuşuyor ekonomik krizi konuşuyor. Gerçi onlarda daha bu yaşlarda konuşacakları konunun bu olmadığını bilircesine bazı cümlelerin başına babam dediki iafedesini ekliyorlar ama belli ki
çoktan hazırlamışlar kendilerini bekleyen yoğun siyasi ülke yaşantısına. Kim bilir belki konuşanların içerisinden birisi yada bir kaçı büyüyecek ülkeyi yönetecek belki bir ekonomik krizin oluşmasına onlar sebep verecek; şimdilerde karşı çıkıyor gibi olsalar da. Babalarının akşam evde belkide onların varlığını bile hissetmeden dalıp gittiği haberleri dinlerken sesli düşünce kapsamında yaptığı yorumlar çocukların hemde 12 li yaşlarda ki çocukların gündemdeki konusu olmuş bile.

Aslında onları bu konuya ilgili kılan belkide konuştukları konunun onlarıda etkiliyor oluşudur. Bazen sofrada eksik olan bir yemeğin bazen bir üst sınıfa taktir belgesi alarak geçtiği halde kavuşamadığı bisikletin arzusudur; onları misket oynamaktan alı koyan onların en önemli işi olan okulu ikinci plana atan.

Ne şanslı ülkeyizi ki biz yediden yetmişe küçüğünden büyüğüne bu ulkenin sorunlarına vakıf bir ülkeyiz. ve ne kadar bahtsız bir ülkeyiz ki sadece sorunlar hakında bilgi sahibi olmaktan ve sadece konuşmaktan öteye yıllardır geçememişiz. Sadece konuşmakta kalmış ve gerçek manada bir çözüm üretememişiz. Ve bize kalan sadece konuşmak olmuş üstelikte 12 yaşından itibaren.

Yoksa teknik direktörden daha iyi bilen hakemden daha iyi gören doktordan daha çabuk teşhis koyan kısacası işin uzamanından daha uzman nasıl olabilirdik ki...

 
Toplam blog
: 3
: 605
Kayıt tarihi
: 14.03.08
 
 

İzmit' te yaşıyorum. Özel bir şirkette muhasebe elemanı olarak çalışmaktayım. Vakit buldukça yazıyor..