Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dilekler alemi, çocuklar ve sevgi festivali

Dilekler alemi, çocuklar ve sevgi festivali
 

Herkesin içindeki en güzel alem, dilekler alemi...


Bir kentte kaç alem vardır?
Aylaklık alemi,
İşkoliklik alemi,
Çocuklar alemi,
Dedikodu alemi,
Yoksunluklar alemi,
Özentilik alemi,
Bahtiyarlar alemi,
Sevgiler alemi,
Aşıklar alemi, hele ki bu sonuncu alem her birimizin içinde ayrı bir aleme açar kapılarını.
Ya da dilekler alemi mesela, kimlerin dilekleri kimlerin dileklerini engeller, kimlerinkileri nicelerini güçlendirir, yahut da niceleri diğerleri yanında sönük kalır.
Hey hat, binalar gibi içten içe ördüğümüz dilekler görünür oluverse...
Hani bir anlığına, görüversek hepsini bir arada kendi dileklerimiz bile ne kadar farklı gelecek kim bilir?
Peki, bir insanda kaç alem vardır?
Bir kentin ara sokakları gibi gün içinde alemlerden alemlere geçiyoruz. Hangi alemdedir karşımızdakiler bilmeden konuşuyor, alışveriş yapıyor, kapımızı kapatıp evimizde oturup başka alemleri televizyonumuzda izliyoruz. Pek hakiki alemler olmasa da o ekrandakiler, kendi alemimizin bir parçası yapıp onları içimizde yaşatabiliyoruz. Belki de aynı çatı altında yaşadıklarımız, aynı iş yerinde çalıştıklarımız, aynı sınıfı paylaştıklarımız bizi o kadar etkileyemiyor. O karakterler kadar tanımaya zaman ayırmadığımız gerçek kişiler, gerçek alemlerde bizimle olsalar da.

Yolu uzun olmayan yoldan gitmeyi mi, bahçelik, vitrini bol, eğlenceli; eh varsın uzun olsun dediğiniz yoldan gitmeyi mi seçenlerdensiniz bilemem... Yol uzun da olabilir kısa da, alemler içinde alemler de görebilirsiniz, kendinizi yoksunluklar ya da bahtiyarlar aleminde de bulabilirsiniz. Nerede olursanız olun, sevgi alemine uğrayın yeter... oradan geçerken hoşgörü, anlayış, sevecenlik alemlerine de uğramış olursunuz. Sevgi, tüm alemlere geçilen bir alem. Onun için oralarda bir yerdeyseniz mutlaka yolu sevgiden geçen biri ile karşılaşabilirsiniz.

21-23 Mayıs tarihlerinde Manisa’da Sevgi Festivali kutlanıyor. Bu festivalde bir de kızılderili müzik gurubu var. Çocuklar alemi, hayatın bambaşka renkleriyle bezeli, cıvıl cıvıl. Otistik olanı da, şiddet göreni de, marka giyeni de, kızılderili olanı da, müzik gurubu üyesi olanlar da aynı derecede çocuk. Onlara umut veren, yeni bir bakış açısı kazandıran, yüreği onlarla bir atan bir Vali ile birlikte festival yapıyorlar. Kim bilir onların aleminde bu festival nasıl bir geleceğe ışık tutacak...

Siz de bu yazıyı okuduktan sonra seyreyleyin farklı alemleri, bakalım en çok hangi alemde bulacaksınız kendinizi.

Muhabbetle kalınız.


Not: Bu yazı 23 Mayıs 2012 tarihli Manisa Haber Gazetesinde yayınlanmak üzere kaleme alınmıştır.

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..