Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '19

     
    Kategori
    Tıp
     

    Diş Ağrısı Belirtileri

    Diş ağrısı yaşadığımız en zorlu sağlık sorunlarından biridir. Dişinizde olası bir çürük, dolu varsa dolguda meydana gelen bir çatlama, diş eti problemlerine bağlı olarak gelişen hassasiyet gibi sorunlar diş ağrısını beraberinde getirmektedir. Diş ağrısı zonklama diye tabir edilen ve ilerledikçe dayanılmaz hale gelen ağrıların başında gelmektedir. Özellikle sinir dokusunun sorun yaşamasına bağlı olarak gelişen bu ağrı kişiyi adeta çıldırtacak noktaya da getirebilmektedir. Diş ağrısı hafif sızlama şeklinde başlayabilmektedir. Daha ağır belirtiler ise dişinizde şiddetli ağrı şeklinde de görülebilmektedir. Özellikle çeneye ve başa vuran ağrılarda diş sorunlarına örnek gösterilebilecek olan ağrılardandır.

    Diş Ağrısı Ne zaman Ortaya Çıkmaktadır?

    Diş ağrısına sebep olan pek çok etmen vardır. Buna çürüyen diş örnek olarak gösterilebilir. Ancak bazı diş yapılarında çürük içerden başlayabilmektedir. Dışarıdan fark edilemediği için diş artık son raddeye geldiğine şiddetli bir ağrı ile diş hekimine başvurulmaktadır. Ancak dişin çürümüş olduğu çekilen bir diş röntgeni sayesinde anlaşılabilmektedir. Diş normal bir çürük dokusu söz konusu ise ve iltihaplanma yok ise kolayca tedavi edilerek ağrı dindirilebilmektedir. İlerlemiş çürük vakalarında ağrı şiddeti fazla olabilir ve bu dişin tedavisi kanal tedavisi ile giderilebilmektedir. Kanal tedavisi ise normal diş tedavisine göre biraz daha meşakkatli olan tedavilerden biridir. Diş ağrısı çürük dişlere bağlı olarak çıkmasının yanında diş eti problemlerinde de yaşanmaktadır. Özellikle diş üzerinde meydana gelen tartarların diş etine zarar vermesi de diş çevresinde iltihap oluşmasında etkendir. Bu durumda da bir ağrı söz konusu olabilmektedir.

    Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilmektedir?

    Diş ağrısı günümüzde yaşanan en zorlu problemlerden biridir. Özellikle gece ortaya çıkan ağrıların nedeni hormonların diş üzerinde sinirlere ve kemiklere baskı yapması ile ilgilidir. Diş ağrısı tedavisinde özellikle ilk yapılması gereken müdahale hekime başvurmaktır. Gece yaşanan ağrılarda ev ortamında iseniz dişe kolonya ya da benzeri bir şey koymak oldukça yanlış bir davranış şeklidir. Kolonya ya da alkol gibi maddeler dişte geçici bir uyuşma sağlayarak dişe ve sinirlere ciddi bir zarar vermektedir. Bunun yerine diş ağrısını durdurmak için ağrı kesici almak daha doğru bir seçenektir. Ancak bu ağrıyı her zaman dindiren bir tercih olmayabilir. Bu nedenle geçmeyen ve çok rahatsız eden diş ağrısı için mutlaka bir diş hekimine gitmek gerekmektedir. Diş ağrıları geçmiş olsa bile ihmal edilmeden mutlaka bir doktor kontrolü yaptırmak gerekmektedir. Özellikle iltihaplı ve çürümüş dişlerin vücudumuza verdiği zararlar bilinmektedir. Tedavi edilmeyen çürük dişler kalp hastalığından tutunda pek çok organımıza yaşamsal tehlike oluşturan zararlar vermektedir.

    Diş Ağrısını Geçirmek İçin Yapılan Yanlışlar

    Diş ağrısı elbette dayanılmaz bir sorundur. Ancak diş ağrısını geçirmek için yapılan ciddi yanlışlar söz konusudur. Özellikle ağrıyan dişe alkol koymak bunların başında gelmektedir. Alkol geçici olarak ağrıyı geçirecektir ancak diş yapısına ve diğer dişlere ciddi oranda zarar verecektir. Bir diğer ağrı geçirmek tekniği ise kolonya koyma yöntemidir. Halk arasında oldukça sık uygulanan bu tercih son derece yanlış bir seçenektir. Diş ağrısı için yapılması gereken en önemli tercih en kısa sürede bir diş hekimine başvurmaktır.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 108
    Kayıt tarihi
    : 14.10.19
     
     

    Merhaba ben keremcem okumayı yazmayı ve araştırmayı çok seviyorum işim bu diyebilirim. Her konuda k..