Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Dış Kaynak Kullanımı Nedir?

Filipinler, teknoloji endüstrisinin yanı sıra iş süreçlerinde dış kaynak kullanımı konusunda da istikrarlı ve üstel bir büyüme yaşadı. Filipinler'deki işgücü havuzu, bu iki konuda da ülkeye yardımcı olmuş olan, genç, eğitimli ve hırslı insanlarla dolu.%90'ı 55 yaşın altında olan Filipinler nüfusu, geniş bir işgücü havuzu anlamına geliyor.

Dış kaynak kullanımı, çeşitli endüstrilerde farklı nedenlerle yapılıyor ancak işin özünde neredeyse her zaman aynı etkenler oluyor. Şirketler, belirli bir iş sürecinde uzmanlaşmış ve bu işi daha ucuza bir ücretle gerçekleştirebilen, genç ve akıllı bireylerden oluşan bir işgücü havuzu arıyor.

 Filipinler, büyüyen ekonomisi ve yetenekleri ile gelişmekte olan bir ülke. Kimileri teknoloji endüstrisinin ülkenin gelişmiş ülkeler arasında yer alma yolculuğundaki bileti olduğuna inanıyor ve iş süreçlerinde dış kaynak kullanımı sektöründeki büyüme, bu durumun güçlü bir göstergesi gibi görünmekte. Filipinler'deki çağrı merkezi sayısı, 2004'te yüzken, 2018 yılında bu rakam 1000'i aştı.

  Günümüz dünyasında yaptığımız herşey, teknoloji odaklı. Bilgisayar bilimleri ve genel olarak teknoloji endüstrisi, üstel bir oranda büyüdü, Bu muhteşem olsa da, aynı zamanda karmaşık problemlerle dolu bir dünya yaratıyor. 40 yıl önce, üst sınıftan bireyler kişisel bilgisayarları varsa şanslı sayılıyorlardı; bugün hepimiz köşedeki dükkana iki dakikalık bir yürüyüş yaparken bile onları cebimizde taşıyoruz.

  Hızlı tempolu bu dünyada, karmaşık teknik sorunlar,sorunların adeta ortaya çıkmadan önce çözülmüş olmasını gerektiriyor. Bu gereklilik de isteğe bağlı teknik desteğe ihtiyaç duyulmasına yol açıyor. Şirketler 7/24 hizmet veren, uygun maliyetli, modern ve uzman teknik destek hizmeti arıyorlar.

 Ve böyle bir teknik destek için Filipinler mükemmel bir seçim. Yukarıda bahsedildiği gibi, ülkedeki iş süreçlerinde dış kaynak kullanımı sektöründe genel bir büyüme ve yaratıcı, teknoloji odaklı bir işgücü mevcut. Bu işgücü ve yetenek havuzu, Filipinler'i okuyacağınız tüm teknik destekte dış kaynak kullanımı ‘’business process outsourcing’’ listelerinde üst sıralara yerleştirmeye devam ediyor.
 

 
Toplam blog
: 2
: 80
Kayıt tarihi
: 23.01.19
 
 

38 yaşındayım ev hanımıyım yazmayı çok seviyorum. ..