Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dışa Vurumculuk Sanatı

Dışa Vurumculuk Sanatı
 
Hazırlayan: Etem Sevik
 
Konu Başlığı: Sende, İyi Düşün! Sende, İyilik Yap!
 
Konu: İyi İnsanlar ve İyilik düşüncesi
 
Canlandıranlar: Hayrettin Erikli ve Etem Sevik
 
                          Sende, İyi Düşün! Sende, İyilik Yap!
 
Gazeteciler Hayrettin Erikli ve Etem Sevik Bey’ler, Rakipsiz Gazetesi bürosunda üzerinde kalabalık sayıda kitapların ve defterlerin bulunduğu oval biçiminde kırmızı renkli masanın etrafına gülümseyerek, karşılıklı oturdular. İkisinin de zihninde ‘insan ve insanlık’ için ‘iyi’ olan her şeye ‘evet’ ‘kötü’ olan her şeye ‘hayır’ ‘iyi ve iyilik düşüncesi’ vardı.
 
Gazeteciler Hayrettin Erikli ve Etem Sevik Beyler, bu hümanist düşünceleri çevresinde birlikte harekete geçerek, ‘iyilik’ yapmanın bireysel, toplumsal, doğal tadına varabileceklerdi.
 
O zaman beraberce insana ve doğaya faydalı olacak bir kararı verdiler. Böylelikle insanın mutluluğunun ve doğanın varlığının en yüce değer olduğu fikri ile evlerinin bahçesine bir fidan diktiler. Suladıkları fidan, çok geçmeden boy verdi, yeşerdi ve sonunda dört mevsim yaşayan olağanüstü güzel bir ağaca dönüştü.
 
Gazeteciler Hayrettin Erikli ve Etem Sevik Beylerin ‘iki iyi ortak’ olarak, ‘iyi insanlar’ olmaları ve ‘iyilik yapmak düşünce ve davranışları’ onca özen ve çaba ile  evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri gözbebekleri ağaçlarını çok güzel yapmıştı.
 
Gazeteciler Hayrettin Erikli ve Etem Sevik Beyler, sonuç olarak, insan yaşamında ‘Fidan dikmek ve Ağaç yetiştirmek’ gibi son derece önemli, çok değerli ve çok anlamlı olan bir çabayı, aslında şu insan gerçeğini doğru anlamaları dolayısıyla herkese de güzel bir örnek teşkil edecek şekilde yerine getirdiler ve bütün insanlara  şu ‘iyi ve iyilik dolu’ mesajı verdiler:
 
"Kendisiyle her koşulda barışık yaşayan insanlar; Üzerinde hayat kurdukları gezegen ile birlikte kendilerini, kendileri dışındaki diğer insanları, yaşamı, yaşamayı ve doğayı çok sever, çok önemser, çok değerli bulurlar. Ve dünyada bulunan canlı ve cansız bütün varlıklar için her durumda ‘iyi işler’ yapmaya canı gönülden çaba sarfederler."
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..