Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Dışardaki Erdoğan'la içerideki Erdoğan bir olursa içimizde hiçbir kötülük barınmaz

Dışardaki Erdoğan'la içerideki Erdoğan bir olursa içimizde hiçbir kötülük barınmaz
 

Başbakan


Başbakan Erdoğa'nın BM' deki  konuşmasını dinliyorum: gerçekten çok iyi bir konuşma. Mesajlar evrensel, zamanın ruhunu yansıtıyor. Kelimler güçlü ve güvenli kullanılıyor. Vurgular  içsel bir gücün dışsal parlaması var. Temel mesajı: dünyanın sorunlara yaklaşmasında yeni bir algı yaratmak. Geçmişi idrak etmiş bir insanın geleceğe yön vermediki güveni açıkça hissediliyor. Bütün devlet başkanlarına:  ''bu dünyada bu konuyu en iyi bilen benim havasıyla'' konuşuyor. İçerde kazandığı başarıyı; dışardaki sorunlarla başa çıkabilmedeki mücedelesinde bilinçli meydan okuyuşlara dönüştürüyor. 

Korkuya karşı bayrak açmış bir kişiliğin hazzı, coşkusu ve  mutluluğu var konuşmasında. Ne dediğini bilen bir liderin dayanılmaz gücüne sahip. '' İsrail halkına değil, İsrail yönetimine karşıyız'' mesajı gerçekten İsrail halkının bilinç altına dahi nüfuz etme gücünde bir niyeti taşımaktadır ve İsrail yönetimini bundan daha güçlü vurabilecek bir silah yoktur. 

Benzer sorunlara karşısındaki farklı tutumunu eleştirerek, B.M  beyannamesi üzerinden B.M' nin niyetini sorguya çekiyor.

Hak, hukuk, eşitlik özgürlük kavramlartına atıfta bulunarak; gücün gerçek kaynağına işaret ediyor. Bu kavramlardan yoksun devlet başkanlarını devri geçmişler olarak nitelendiriyor.

Peki dışarda böyle bir başbakanın olduğu ülkenin içinde neler yaşanıyor: Yandaş Kadrolaşmalar, gecenin karanlığında çıkarılar kanın hükmünde kararnamalerle otokratik uygulamalar, mezhepçi, ırkçı ayırımcılıklar, çağın gerçek ve gerekleriyle uyuşmayan eğitim politikası, İnternete, içmeye, giyinmeye karşı zamanın ruhuna uymayan baskılar. Basılmamış kitaplara uygulanan baskınlar.

Devlet hazinesinin adaletsiz ve hakkaniyetsiz bir şekilde belli çevrelerin menfaatine zayi edilmesi. Kamu gücünü elinde tutabilmek uğruna;  sayısal çoğunluğa dayanarak  el altından vatandaşı karşı karşıya getirmek.

Evet dışımızda ve içimizde olanları gördük. Dışarda olanlar ve içerde olanlar bir olduğu zaman; içimiz dışımız bir olur ve o zaman içimizde hiç bir kötülük barınamaz!(m.ali şirin tarih öğrt)                

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..