Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '21

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

DOĞRU İNSAN

Herkese merhabalar segili okurlarım.Umarım harika bir ay ve çikolata tadında bir hafta olur hepimiz için.Ve umarım hepiniz iyisinizdir,keyifler yerindedir.Bugün ülke genelinde birçoğumuzun muzdarip olduğu bir konudan bahsetmek istiyorum.Doğru insan kimdir?Doğru insan kime denir? Biz ne kadar doğru bir insanız hayatımızdaki insanlar için?Doğru insanı gördüğümüzde anlayabilir miyiz?

Hepimiz aşkta,işte,ailemizde dönem dönem kalp kırıklıkları yaşıyor ve iç dünyamıza çekiliyoruz.Haliyle kalp kırıklığı yaşadığımız konuya karşı küsüyoruz ve bir sonraki adımlarımızı çekimser atıyoruz.Nasıl olsa "doğru insan" diye bir şey yok diyoruz.Herkesin "doğru insan" tanımı elbette farklıdır.Nesnel bir kavram değil neticede.Ancak altını çizmek istediğim nokta şu;genel anlamda hayalimizdeki kadını ya da erkeği anlatırken birçoğumuz aynı cümleler kurar.Nedir onlar?Sorumluluk sahibi olsun,güvenilir olsun,değer versin,öz bakımına dikkat etsin,eğlenceli olsun,sevecen olsun vs.İşte bizim doğru insan tanımımızı diğer insanlardan ayıracak maddeler burdan sonra başlıyor.Haydi gelin hep beraber doğru insanı nasıl anlayabiliriz sorusunu çözmeye çalışalım.

Doğru İnsanı Anlama Yolları

1)Doğru insan karşınıza çıktığınızda onu yıllardır tanıyorsunuz hissi belirir.

2)Aşka,ilişkiye,evliliğe karşı bütün sorularınız kaybolur.Çünkü size güven duygusunu çoktan verip,size değerli olduğunuzu hissettirmiştir.

3)Sizin kararlarınızı,fikirlerinizi,düşüncelerinizi yargılamaz ve yadırgamaz.Saygı duyar ve size destek olur.

4)Eş demek denk olmak demektir.Kalplerin birbirine denkliğin diğer maddelerin birbirine denkliğinden her zaman üstündür.

5)Güne onunla başladığınızda her şeyin üstesinden geleceğiniz gücü sizde varsa o insan sizin için doğru insandır.

6)Her günü onunla bitirdiğinizde yeni hayallere yelken açabiliyorsanız ve bu sizi küçük bir çocuğun heyecanlanması gibi heyecanlandırıyorsa o insan sizin için doğru insandır.

7)Hayallerinizi birbirinize ortak edip birbirinizin hikayesinde en değerli oyuncu rolünü alabiliyorsanız o insan sizin için doğru insandır.

8)Hatasız kul olmaz.Hatalarınızı birbirinize tatlı dille anlatabiliyorsanız ve bunu kabul edip birbirinize hatalarınızı tekrarlamayacağınıza dair sözler veriyorsanız,sözlerinizde duruyorsanız o insan sizin için doğru insandır.

9)Sizinle yeri geldiğinde arkadaş,yeri geldiğinde sevgili,yeri geldiğinde sırdaş,yeri geldiğinde eş olabiliyorsa o insan sizin için doğru insandır.

10)Konuşmadan da anlaşabiliyorsanız yani partneriniz sizin enerjinizin düşüklüğünden,mutsuzluğunuzdan kendine pay çıkarabiliyorsa ve sizin gönlünüzü almaya çalışıyorsa, size kendini affettirmeye çalışıyorsa o insan sizin için doğru insandır.

11)Onunlayken kendiniz olmaktan çekinmiyorsanız,hatta kendinizi bulmanıza yardımcı oluyorsa o insan sizin için doğru insandır.

12)Onunlayken kendinizi daha iyi hissediyorsanız ve daha pozitifseniz o insan sizin için doğru insandır.

13)Ondan önceki hayatınızda sizin için anlamsız olan şeyler bile yerini anlamlı bir hal almaya bırakır.

14)Size dokunuşuyla,bakışıyla,sizinle konuşmasıyla hissettiğiniz huzuru,daha önce hiç deneyimlememiş olduğunuzu fark ettiğinizde o insan sizin için doğru insandır.

15)Herhangi bir kişiyle,kurumla bir sorun yaşadığınızda sizden hiç şüphe etmediğinde,sizin elinizi sımsıkı tuttuğunda,onunla üstesinden gelebileceğinize emin olduğunuzda anlarsınız o insan sizin için doğru insandır.

Sonrası mı?Sonrası upuzun bir yol...Keşfedeceğiniz,güzelliklerle mutlu olacağınız,mutsuzluklarınızda da güçlü duracağınız upuzun bir yol.Yolun sonu aşka çıkıyor.Yolun sonu iyiliğe,güzelliğe,huzura çıkıyor...

Hayalimizdeki aşkı yaşamamız dileğiyle bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere sevgili okur.Kendine iyi bak,aşkla kal.

Aşk mucizeler yaratır.Unutmaman dileğiyle...

 
Toplam blog
: 24
: 260
Kayıt tarihi
: 13.07.20
 
 

Herkese merhabalar.Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunuyum.Uzun yıllardır deneme,hikaye,şi..