Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Doktorum, civanım derdime bir derman.

Doktorum, civanım derdime bir derman.
 

internetten


Yeni yayın dönemin de Kanal D ekranların da başlayan Doktorum isimli program, Dr. Serdar Önal, Dr. Seran Göçer ve Dr. Aytuğ Kolankaya üçlüsünün sunumuyla ekrana gelmekte.

Programın normal sunumu hafta içi hergün saat 08:30 da yapılmakta. Fakat ben programı gece yayınlarındaki tekrarına denk geldim. Tesadüfen izlemeye başladığım program beni resmen ekrana bağladı. Çünkü insan sağlığı, kadın doğum, tüp bebek ve diyabet gibi önemli konular hakkında çok kolay ve pratik anlatımlar sayesinde fazlasıyla beğenimi kazandı.

Hafta içi izinli olduğum dönemlerde izlediğim hiç bir sabah kuşağı programına benzemeyen bu programın, sunucuları da gerçek doktor olunca programı izlemek çok daha güzel oluyor. İşin enteresanı sanki programı sunanlar doktor değil de gerçek anlamda yıllardır bu mesleği yapan işinin ehli gerçek sunucular.

Günün konusuna ilişkin, kendi dalında uzman doktorların ve o gün için işlenen konuya ilişkin hastaların ya da konuya uygun ünlü konukların katılımıyla daha da zengileşen program sayesinde ekrandan ayrılamıyorsunuz.

Bu program da bir farklılık var. Çünkü, ben normal koşullarda çok teknik konulu programları izlemekten hoşlanmam ama konu anlatımlarının ekran da basit bir dille ve izlenimle anlatılması gerçek hasta ve gerçek doktor ilişkisinin sütüdyo'ya taşınması programa ayrı bir renk katmakta.

Hoş sohbet eşliğinde bazen bir ders anlatımı edasında, bazen de hoş bir dost sohbeti gibi görünen, ama aslında işin en özüne kadar inen ve izleyinlerin konulara bakış açısını olumlu yönde değiştirip doğruya yönlenmelerini sağlayacak bir program.

Bu program da, insanların sağlığına dair hergün ayrı bir konu işlenmekte. Mesela ilk izlediğim programda stüdyo da yapılan hamile bayanların ultrason görüntüleri ve Türkiye’nin ilk Türk tüp bebeğinin programa konuk edilmesi ve ailenin bitmek tükenmek bilmeyen hırsı sayesinde uzunca bir süreden sonra bu yöntemi nasıl keşfettikleri ve neler yaptıklarını ekrandan tüm izleyicilerle paylaşması çok güzeldi.

Doktorum programı, sosyal niteliği yüksek en sağlıklı program. Çünkü bu programda stres ve bunalım yok.

İnsanlara ekrandan sağlıkla ilgili eğitim veriliyor, hemde bedava. Ayrıca bir çok hastaneden bilgi bile alamadan geri dönen insanlar için rehber niteliğinde.

Doktorların deneyimlerini bire bir paylaştığı program, umarım reytin uğruna başka bir program için harcanmaz ve
ekranda uzun süre kalıcı olur.

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..