Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

07 Kasım '06

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Domaniç Gezisi

Domaniç Gezisi
 

Yüreğimden Domaniç Geçerken Hayme!

Türkmen kızı, Türkmen gelini Hayme... Senin aklını, anlayışını, güzelliğini anlatmaya övmeye güç yeter mi?
Geleceği dünden gören can kadın..
Asırlardır hayal dünyalarından öteye göç edemedi hasetçiler, kendi vicdanlarının merkezinde çürümeye devam ettiler dünden bugüne..

Milat öncesi Hitit’ lerden başlamış için için yakıp bölünüp yıkılmaya, Firikya, Lidya, Persler’ mi istila etmemiş, Krallar, İmparatorluklar mı ilan edilmemiş Sezar bile gelip işgal etmiş yaşadığın yerleri acıda olsa öğrendik tüm gerçekleri..

Milat öncesi ve sonrasına ait bu bilgiler ve sunak, şimdi Domaniç Cumhuriyet meydanında anlayana sunulmuş akıllı anam görgülü anam..

Savaşların adı Malazgirtle son bulunca Anadolu Türk boyları soluklanmış bu yaylalarda… Ertuğrul gazi oğlu Osman, dinlenmede şimdi baba oğul cennet bahçelerinde Söğüt gölgesinde..

Anayurdumuzun manevi havasından ayrılalı yine yıllar geçti.. Önünde savrulduğunuz deli rüzgarları şimdi biz arkamıza alıp daha güçlü bir şekilde geleceğiz inşallah.. Güzel anam, can anam..

Beylik otağını kurduğunuz yaylalar nasıl son durağınız konağınız olmuşsa şimdi sonumuz gelmeden bir kez daha başlangıcımız olsun diye, ocağına geliyoruz el etek yüz sürüp, yüzsüzlüğümüzü gönül gözünde arındırmaya, vicdanımızda paklamaya geliyoruz affet bizi sultan anam..

Oğuz yurtlarına diktiğiniz ağaçlar, şimdi Dünya da eşi benzeri olmayan eşsiz ağaçların bulunduğu orman olmuş ne mutlu bize ama haberimiz geç oldu yeni öğrendik bağışla bizi şefkatli anam..

Allah korumuş bunca zaman sizin verdiğiniz helal emeklerin hatırına bundan sonra da korur gözetir inşallah o kutsal ormanları..

Uzayıp boy versin uzayın derinliklerine bundan böyle de yine aklımız başarımız inancımız ve yüreğimizle yine geçeriz inşallah zamanlar diyarından..

Ak-boz atlar çok yorgundu gölge dinlenimindeydi ama bembeyaz otobüsümüzde ne tesadüf ki ak-boz renkli at resmedilmişti adeta yeleleriyle savrulup uçarak, sana, huzuruna geliyoruz can anam…

Allah'ın gözde Melekleriyle yolculuğumuz huzur ve mana yorgunuydu.. Şeyh Edebali, Dursun Fakı ve kutlu türbeleri ziyaret ederken, bizler bedenimizden san ki ayrılmış ruhumuzla kundak olmuştuk gelirken yollara..

Gönülleri kocaman yiğitlerin, kızların, gelinlerin torunların, hepsi gözyaşlarıyla abdest tazeleyerek kuşlar gibi uçarak, ellerimizde dua çiçekleri ak yüzlü dedeler nur yüzlü ninelerle, ektiğiniz helal tohumların yüzü suyu hürmetine geçmişimizin su katılmamış haline yeniden mayalanmak için özümüze geri dönmeye geliyoruz..

Senden, sizden atalarımızdan bin bir pişmanlığımızla özür diliyoruz..

Allah'ın sana lütfettiği o mübarek analık hatırına bizleri huzuruna kabul eder misin lütfen anam ? Bizi affeder misin merhametli anam?

Su mu üste çıkar alev mi?

Merhamet mi galip gelir gazap mı?

Gönül’e kilit mi vurulurmuş set mi çekilirmiş?

Edirne’den Van’dan Almanya’dan Ankara’dan marşa basarak, Eskişehir, Sivrihisar, Söğüt, Bilecik geçerek, tozu dumana katarak güçlü rüzgarları arkamıza alarak selle yağmurla geçmişi ve geleceği kucaklayarak Bursa’da canlarla buluşup gece de yıldızların koynunda uyuyarak Domaniç yaylasına Melek kuşlarla konup varmaz mıyız?

Obamızı bugünde canımızla kucaklamaz mıyız bize olan hakkını helal eder misin mübarek anam ?

Vicdan Padişahıyla gönüllere taht kuran koskoca Osmanlı imparatorluğumuza baş koyup Nasrettin Hocamızın yergi dili nüktedan sözlerinden oluşturduğumuz sarı kız türküleri söyleyerek, iyimserlik ve merhamet açmış, hoşgörü, dostluk barış adını verdiğimiz yolculuğumuzla ''Cumhuriyet kokan evlatların geliyor ak anam.. ''

Güneş görünür yıldızlar yok olurmuş siz daima nur içinde uyuyunuz devlet anam.

Özel Teşekkür: Domaniç Belediye Başkanı Sayın Yakup Yardımcı Beyefendiye, Sivrihisar Belediye Başkanı Sayın Yaşar Yurtdaş Beyefendiye, Padişah Gönüllü Sayın Ömer Ekinci Micingirt Beyefendi ve Kıymetli ailesine, Sayın Sadi Yılmaz Beyefendiye, Sevgili Dost Sevim Tezel Hanımefendiye
(Tekrar geçmiş olsun dileklerimle) Anlayana Sivri Grubumuzun Başkanı Hünkar Dağlı Beyefendiye, Bursa ve Domaniç gezisine katılan ve emeği geçen herkese, otobüsü kullanan kaptanımızdan en arka koltuğuna dek, yolculuk eden, yediden yetmişe büyük küçük, kadın erkek siz gönül sultanlarına teşekkür ediyorum efendim.. ALLAH hepinizden razı olsun..

Hayme ana kimdir?

Tarihi belgelere göre, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin ninesi olan Hayme Ana, eşi Gündüz Alp'in göç sırasında Fırat Nehri'ni geçerken boğularak ölmesi üzerine dağılma noktasına gelen Kayı Boyu'nu toparladı.

Kayı Boyu'nu, Aşağı Sakarya Vadisi'ne daha sonra da Domaniç'in Çarşamba köyüne getiren Hayme Ana, oğlu Ertuğrul Gazi ve torunu Osman Gazi'yi yetiştirerek Osmanlı İmparatorluğu'nun temelini attı.

Ertuğrul Gazi, ''Devlet Ana'' diye de anılan annesi Hayme Ana'yı öldüğünde, Çarşamba'da her yıl çadır kurduğu bir tepenin üzerinde defnettirdi. Sultan 2. Abdülhamid de 1892 yılında Hayme Ana'nın kabrinin üzerinde bugünkü türbeyi yaptırdı.

‘’ Melekler yüreğinizden öpsün ‘’

Sabiha Rana

Yedi düvel gönüllere Beyaz Düşler paylaşımıdır!

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..