- Kategori
- Tarım / Hayvancılık
Domates niçin yazın daha lezzetli olur ?
Domates yazın daha lezzetli, daha kırmızı içi daha sulu, daha albenili olur.
Çünkü domates yazın daha fazla güneş görerek büyür ve gelişir.
Domatesler yaz ve bahar aylarında bol güneş ışığı altında büyüdüğü için, güneş enerjisini topraktan aldığı mineral besin maddeleri ile birleştirir ve karşımıza lezzetli domatesler olarak çıkar.
Domatesler kış aylarında ise yaz mevsimine göre genelde daha az renk alır ve daha az lezzetli olur.
Fakat burada güneş ışığının etkisi yanında yetiştirilen çeşitlerin de etkisi büyüktür.
Çünkü bazı domates çeşitleri kış mevsiminde de çok iyi renkl alır ve lezzetli olur.
Dolayısıyla üstün özelliklere sahip domates çeşitlerini geliştiren ziraat mühendisleri tüketici isteklerini de göz önüne alarak sonbahar ve kış mevisiminde renk yönündne iyi aynı zamanda lezzet vearoması üstün çeşitler geliştirmektedir.
Fakat hiçbir zaman güz ya da kış domatesinin yazın bıol güneş ışığında büyüyen bir domatesin yerini de tutmayacağı bir gerçektir.