Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dönekler baş tacı

Dönekler baş tacı
 

kendi Şaban'ını seçebilmek


O kadar yaşlı değilim ama pek de genç sayılmam aslında. Siyasetle kendi yarı çapımda ilgilenirim, hobi de değil işin gerçeği. Vatan işin içine girince hobi olmaz amaç olur bunu da iyi bilirim. Bu sene ki seçimler kadar dönme dolap olan başka bir seçim benim naçiz vücudum görmedi desem yeri var, görenleriniz varsa beni bilgilendirebilir. Dünün solcuları bu günün liste başı sağcıları oluyor, evvelsi günün sağcıları ise kendini solun en ön saflarına atacak girişimler içinde. Bu nasıl iş? Bir insan bu kadar bukalemun siyaseti izleyebilir mi? Vatana hizmette tabiki saf yoktur ama bu vatana hizmetten çok, bana koltuğa hizmetmiş gibi gelmekte. Fikir, nasıl bir değişim içinde? Kimin oyu kimin cebinde? Neden bazı siyasiler temcit pilavı gibi sürekli önümüze gelmekte? Ve işin daha beteri halkım neden hala bu gibi insanlardan medet ummakta? Bazı siyasiler kendini türbe olarak mı görmekte, ölümsüz mü bu adamlar neden çekip gitmemekteler ülkemin duru göklerinden?

Yıllarca beğenirsin, beğenmezsin bir fikre adamışsındır kendini, adam senin tam zıddın işler içinde, ama baş tacı, liste baş! Eskiden dönekleri ne ayıplardı bu millet hele yetimin hakkını yiyeceksin sokağa çıkacaksın ha,kimse yüzüne bakmazdı ama şimdiler de öyle mi? Neredeyse vatan kurtaran Şaban olmuşlar. Şabanlara kaldıysa bu ülkenin kurtuluşu vay ulan vah...

Kendi Şabanını kendin seçebilsen bari....

Ve Tunceli'de 7 vatan evladı hiç bir zaman ölüme oy vermemişlerdi ama öldüler. Onların seçimi değildi ölüm, ama öldürüldüler... Onların da seçme ve seçilme hakkı vardı ama seçemediler hayatı.

6 haziran 2007

 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..