Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Dönüş...

Dönüş...
 

Yaşanan olaylara, toplumsal davalara, halkın yönetimdeki gücünün zafiyetine baktım, altından çıkanlar hep aynı yönün kabulüydü. Bu kabul, Bürokrasi Cumhuriyeti’ nin doğrularından oluşmaktaydı. Bürokrasi Cumhuriyeti’ nin temel maddeleri o kadar özenle dizayn edilmişti ki; bu dizayn her koşul ve ortamda çalışıyordu.

Kalkınmanın önündeki engel, demokratikleşmenin önündeki engel, hukuk üstünlüğünün önündeki engel, sosyal devletin önündeki engel ve millet egemenliği önündeki engel… Sıralamakla bitmeyen bu engeller, tam koşuyorum derken ayağa takılan bir büyük çakıl adeta. Merhametten yoksun ve doğrulardan ırak.

Bu engellerin yeksan edilmesi, beyinlerdeki acabaların silinmesi, karanlık kapılar ardında oluşturulan anlaşma ortamlarının yok edilmesi, fagosit bireylikten kurtuluşun gerçekleşebilmesi için 12 Eylül nasıl büyük bir fırsat ise, yeknesak bir toplum düzeni oluşturmaya çalışanların, millet iradesine saygı duymayanların, hukukun üstünde hukuk olduğunu düşünenlerin bint-ül-fikirlerinin noktalanması ve milletin geri dönüşü içinde 12 Eylül büyük bir fırsattır.

Ekonomik kalkınma hızla yükselirken, terör belasının şiddetinin yükselmesi, demokratik adımların sıklaştığı anlarda, kargaşaların artması ve daha açıklanamayan bir çok olayın birbiriyle ilişkisinin tesadüf olamayacağı aşikardır. Birbiriyle paralellik gösteren bu olayları görmek, referandum da EVET demek için yeterlidir.

Neyin, kimin, neden yaptığı aslında milletin düşüncesinde belli olan, gizli kapaklı bu sistemin, gerçek sahibi olan millet, zorla ele geçirilen emanetini şimdi EVET’ le geri alıyor.

Pozitif ayrımcılığın genişlemesine, seyahat hürriyetine, çocukların korunmasına, sendikalaşmanın önündeki engellerin kalkmasına, kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkına, askeri yargının sınırlarının belirlenmesine, darbecilerin psikolojik olarak çökertilmesine, anayasa mahkemesinin ve HSYK’ nın yapısının hukuka uygun hale getirilmesine, EVET diyenler ülkemizin geleceği için atacakları adımın ne kadar büyük olduğunun farkında olan insanlardır.

Bu büyük insanlar Türkiye’ de senelerdir yaşanan, zamandaki kırılmanın son noktasını koyacaklar ve tarih sahnesinde hak ettikleri yere onur ve gururla yerleşeceklerdir. Muasır medeniyetler seviyesi artık hedef olmaktan çıkmıştır. Hedef muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Bu güç ve iradesi bulunan ülkemiz son 8 yıldır kalkınmakta büyümekte ve güçlenmektedir. Dünya sahnesinde sözü dinlenen ve gelişmiş 20 ülke arasında hızla güçlenen ülkemiz, demokratikleşme ve hukuk üstünlüğünün kabul edilmesinde de çok büyük ve tarihi bir değişim fırsatı yakalamıştır.

Bu değişim, söndüğünden bu yana dönülen karanlıkların ürkütücü ve korkutucu hüznünün ortadan kalkması için yakılması gereken bir ışıktır. Düğmeye basma tarhihi 12 Eylül ve cevabı EVET’ tir.

Saygılarımla Pekdemir…

http://fatihpekdemir.blogcu.com/donus/8649675

değerli arkadaşlarım yarışmada desteklerinizi bekliyorum... yapmanız gereken yukarıdaki linki tıkladıktan sonra açılan sayfadaki yazının altında bulunan "Blog Yarışmasında Bu Yazıyı Destekle" butonuna tıklamak şimdiden teşekkürler...

ayrıca alttaki linki tıklayıp, siteye üye olup yazımı puanlar ve yorum yazarsanızda çok sevinirim...

http://www.blogyarismasi.com/Article/Details/378/dönüş

 
Toplam blog
: 3
: 451
Kayıt tarihi
: 07.06.10
 
 

Jeoloji yüksek mühendisiyim. Siyaset ve tarih ilgi alanlarım...