Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Dört Kişiden Biri Bizim Hikaye Dizisini Seyrediyor

Dört Kişiden Biri Bizim Hikaye Dizisini Seyrediyor
 

Shamalles dizisi izleyenler daha dizi çekilmeden söylenip durdu. Söylenmek ne kelime resmen “çemkirdiler”. Projenin Türkleştirilemeyeceği savunusuna “bekle ve gör” yanıtı vermekten başka yapacak bir şey kalmamıştı. Bu proje için ben de yayın tarihinden önce düşüncelerimi paylaşmıştım. Merak edenler için bu notu şuraya bırakıyorum, canı isteyen okusun:

http://blog.milliyet.com.tr/bizim-hikaye-turklesir-/Blog/?BlogNo=566324

Ne oldu?

Bekledik ve gördük!

2.bölümde Bizim Hikaye tüm kategorilerde reyting sıralamasını birinci bitirdi. Reytinglerde en yakın rakibine 1 puan fark atması herkesi şaşırtmış olmalı. Ben şaşırmadım! Ama asıl önemli olan benim için  share kısmıydı. Türkçede “pay, hisse” anlamına gelen kelime, yani share kısmına dikkat ettiniz mi bilmem? Bunu biraz izleyenlerin dilinden yazayım. Share: o saatte ekran başında izleyen 100 kişilik gurubun içinde o projeyi kaç kişinin seyrettiğinin tam karşılığıdır. Şimdi dönüp o gece o saatte Bizim Hikaye projesine baktığımızda: ABC1’de 18.50 izlenmiş,  AB’de 20.87 izlenmiş, TOTAL’de 18.78 izlenmiş yani bütüne vurursak 100 kişiden 25’i “Bizim Hikaye” izlemiş. Bu proje emeğin karşılığı alınmaya başlamış demektir. Tebrikler “Bizim Hikaye” ekibine gitsin!

Bu kadar teknik konuşmak yeter, şimdi asıl “karın ağrısı”na gelelim!

Shamelles dizisi takipçileri yanlarına bazı köşe yazarlarını da katıp, davul- zurna eşliğinde “Bizim Hikaye” nin başarısız olacağına karar verdi. Sanki bu tarz projeler daha önce ülkemiz yapımcıları tarafından projelendirilmemiş gibi “yargısız infaz” taktiği ile diziyi başarısız ilan etti.

Şimdi sorarım size bu dizi başarısız mı?

Tabi ki hayır!

Öyle bir noktaya geldik ki her 4 kişiden 1’i Bizim Hikaye seyrediyor. Hatta bazı Shamelles takipçileri daha 2.bölümden kabule geçip, diziye övgü yağdırmaya başladı bile. Evet dizi çok sıcak akıyor, doğru noktalara neşter vurup, doğru bir projelendirme olmuş. Oyunculuk derseniz, en küçüğünden en büyüğüne (yaş olarak) çok lezzetli ve natürel. Doğru kast, doğru ekip, doğru proje… çok emek hatta daha çok emek… işte başarının kilit noktaları. “Bizim Hikaye” dizisinin yolu açık olsun!

Bu başarı sadece kamera önü ve arkasında emek verenlere değil tüm dünyada bu diziye gönül verip, inananlarda başlıyor. Dünyanın dört bir yanından “Bizim Hikaye” dizisini destekleyen, bunun için klavye başında, ekran başında an an diziye inananların da başarısı.  Farkındayım, bir tek oyuncu adı söylemeden aktı bu yazı, ama zaten bu yazı “Bizim Hikaye” dizisinin bir dizi olmaktan çok koskocaman bir aile olduğunun yazısıydı.

Çıkarsız, koşulsuz, canı gönülden “Bizim Hikeye” dizisine gönül verip, en az proje çalışanları kadar heyecanla diziyi takip eden siz izleyenler, kendi adıma “Öptüm melek kalplerinizden” 1-2 hafta sonra bu dizinin başarısı “Sizin Hikaye”niz olacak.

Önümüzde yoğun bir kış yayın dönemi var, yeni yayına girecek projelerin “Bizim Hikaye” dizisinden çok diğer projelerden seyirci çalacağını düşünüyorum.

Ben yapımdan yönetene, oynayandan seyreden kadar hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum, iyi varsınız!

Hayatta varlığınızla şenlikler yaratmanız dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..