Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Down sendromlu kızı için damatsız düğün yapan baba

Down sendromlu kızı için damatsız düğün yapan baba
 

Down Sendromlu Kızı İçin Damatsız Düğün Yapan Baba


Soma'da ailesiyle birlikte yaşayan down sendromlu Yasemin Erarslan, küçük yaşlarından bu yana gelinlik giyerek evlenmenin hayalini kurdu. Evdeki tül ve perdelerden zaman zaman kendisine gelinlik bile yapan Yasemin Erarslan'ın hayalini, annesi Aynur Erarslan ve babası Kudret Erarslan temsili de olsa gerçekleştirdi.
Aile, kendi imkanlarıyla Yasemin'e damatsız temsili bir düğün yaptı. Soma Belediye Düğün Salonu'nda yapılan düğünde uzun zamandan bu yana hayal ettiği gelinliği giyen Yasemin Erarslan, dans müziği eşliğinde babası Kudret Erarslan'la ilk dansını yaptı. Yapılan dans ardından bir süre çalan müzik eşliğinde oynayan Erarslan, daha sonra kendisi için hazırlanan beş katlı düğün pastasını kılıçla keserek, tadına baktı. Ardından Yasemin'e kına yakıldı, halaylar çekildi. Orkestra eşliğinde düğüne katılanlar doyasıya eğlendi. (Alıntı)

Down Sendromu aşırı zekanın verdiği bir rahatsızlıktır. Yaşları ne kadar büyürse büyüsün onlar hep çocuk gibi düşünür ve öyle hareket ederler (Zihinsel yaşları çocuk kalır). Ömür boyu bakıma gereksinim duyarlar. Özel çocukların özel anne babaları vardır. Yasemin'in anne babasının da ne kadar özel ve güzel insanlar olduklarını görüyoruz. Kesinlikle yılın düğünü olmuş. Prensesler gibi çok güzel olmuş kızımız. Örnek davranışından dolayı aileyi tebrik ederim. Hayat bir imtihansa kaybetmemek için her şeyi yapmak gerekir. Yüzyılın anne, babası ve ailesi. Hep mutlu olurlar temennim. (Kanunen evlilik ehliyeti alamıyorlar. Doktorunun evlenebilir raporu vermesi gerekiyor Down sendromlu hastalara. Keşke güzel kızımız da bir evlilik yapabilse ama bence bu anne baba gibi gercekçi olmak gerekir. İleride büyük bir sorun yaşanmasın diye). Fiziksel ve zihinsel farkların önemi yok. Çünkü SEVGİ asla kromozom saymaz.

Evlatları sapasağlam iken sahip çıkmayan babalara örnek olsun. Böyle anne babalar Allah'ın insana uyguladığı en zor sınavı yaşayanlardır. Görünen o ki bu anne, baba sınavı başarıyla veriyorlar. Bir evlat anne babanın en değerli hazinesidir. Özürlü diye çocuklarını saklayan, eve kapatan ailelere de ders olsun. Bu yüce gönüllü insanları kutluyorum. Daveti ciddiye alıp düğüne katılanları da duyarlı davranışlarından dolayı alkışlıyorum. Masum bir insanın yüzünü güldürmekten daha güzel ne olabilir şu dünya da. Sadece dünyaya getirmek değil anne, baba olmak. Bir ömür arkasında durmak, sahip çıkmak, sevmek, sevgisini göstermek, gücün yettiğince, imkanın el verdiğince, yüreğinin büyüklüğünce, günahsız bir masum varlığı mutlu etmek.

Dünya halen iyi insanların olduğu bir yer değerini bilmek gerek. Evladının yüzündeki mutluluk, babanın yüzündeki hüzün ve mutluluk. Bazen olmazsa olmaz dediklerimiz olmasa da oluyor. Yeter ki birileri sizi gerçekten sevsin. Harika bir aile vermiş hayat güzel gelinimize. İnsanın gerçekten seven bir ailesi varsa hiçbir şeyden korkmasın.

HÜLYA ÇAKICI  

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..