Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Dozu kaçmış romantik adamlar

Dozu kaçmış romantik adamlar
 

Tüyleri diken diken eden romantik adamlar var. İç kıyan hareketler yapan, kalbi elinde yaşayan, yapma ne olursun desen bile abartıyla yapıp zıvanadan çıkaran sonra niye çıktığını anlamayan adamlar.

Sabah, öğlen, akşam, ikindi arayan, gece yatmadan önce iyi geceler mesajı atan adamlar mesela bunlar. Cık cık cık iletişim içinde olmayı maharet sayanlar. Telefonun diğer tarafındaki hem cinsime de hayranlığımı belirtmeden geçemeyeceğim, beş vakit konuşacak ne bulunuyor bu adamlarla diye merak ediyorum açıkçası. Beş vakit karşılıklı ibadet etseler kendileri adına daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar orası da ayrı.

Sevgilisi ile kavga edip, üzülüp mantıklı bir konuşma ile gönül almayı bilmeyen ama sevimli bir oyuncak alıp, gönüllere taht kurmaya çalışanlar var. Kadını illa da mum ışığında yemeğe götürmekle on puan alacağını düşünen, giydirme romantik hareketler yapan adamlar var.

İki hafta önce tanıştığı kadına maaşının çeyreğini çiçekçiye yatırmak sureti ile haftada bir düzine gül gönderen şapşal aşıklar var. Şapşallığı anlaşılıp da terk edildiğinde düzine güllerin parasına yananlar var.

Evlenme teklifi yapayım, acayip de romantik olsun akıllarda kalayım diye tatlının üstüne tek taş monte ettirenler var. Bunu organize etmek için çok çaba harcayıp haftalarca düşünen adamlar var. ( ?!)

Bu adamlar kendi kendilerine böyle olmadılar elbet onları yaratan, ortama madara eden kadınlar var. İstekleri bitmeyen, her kadını böyle şeylerden hoşlanır diye düşündürten kadınlar bunlar. Adamlara klişe hareketleri ezberleten, yaratıcılıklarını engelleyen, romantik komedi filmi tipi erkekler yaratan kadınlar. Bunlar annedir, sevgilidir veya eştir; ama erkeği klasik biçimde eğitmiştir.

Gel gör ki hayatta farklı ve basit beklentileri olan kadınlar da mevcuttur. Romantik adamlar bu tiple ilişki kurma eyleminde ancak çakılıp kalan olur. Çünkü bu kadına çiçek alınması çok anlamsız gelebilir; yerine konuşma aralarına dikkat ederek alınan bir kitap daha hora geçebilir. Kendini şair sanıp, şiirsel ortamlar yaratmak yerine doğal olunması kadına daha keyif verebilir. Fazla ilgi gösteren erkek bu kadının gözünde erkekliğini yitirebilir.

Her kadına romantik davranılır şeklinde düz düşünen adam tipi, eğitim aldığı kadına benzer tipi bulamazsa maalesef ömür boyu üzülecektir. Bir de üstüne o kadar özel şeyler yaptım ama değerimi bilmedi diye söylenecektir.

Kadınlar hakkında kolay kaçamak bir şeyler öğrenip, romantik hareketleri ardı ardına sıralamak yerine kadını önce tanıyıp, sonra nasıl davranması gerektiğini çözebilen, geçmişte öğrendiklerini uygulayan değil de aklını kullanmayı öğrenen adam, aslında çoktan beklediği iktidara geçebilecektir.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..