Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

DTP hakkında kısaca

DTP hakkında kısaca
 

Merhaba değerli okurlar,

Ülkenin öyle bir sorunu var ki adına Kürt sorunu mu dersiniz, DTP (Demokratik Toplum Partisi) sorunu mu dersiniz, yoksa ikiside aynı mı dersiniz bilemem.

İşte bu sorun, öyle bir hale geldi ki, mevcut siyasi partiler de ne diyeceklerine, ne yapacaklarına bir türlü karar veremiyorlar.

Hele hele Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya, Ülkeyi yöneten İktidar partisi AKP'nin bakışı çok ilginç.

Evet, Sayın Başbakan öyle sözler ediyor ki, bu sözleri söylerken sanki mevcut yetkilerini unutmuş gibi...

Sayın Başbakanımızın bu konuda, yani DTP'nin kapatılması konusundaki düşüncesi herkesce bilindiği üzere olumsuz.

Çünkü Sayın Başbakan, onbinlerin oyuyla demokratik bir seçimle seçilmiş olan insanların, anti demokratik bir yöntemle uzaklaştırılmalarının doğru olmayacağı görüşünde.

Peki Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, hangi gerekçelerle DTP'nin kapatılmasını istiyor.Talebi, mevcut yasalara dayanmıyor mu? Elbette dayanıyordur.

Tereciye tere satılır mı? Tabii ki satılmaz.

İşte bu noktada Sayın Başbakanımıza şunu sormamız gerekir.

Sayın Başbakanım, DTP'nin uygulamaları ve söylemleri, eğer ki mevcut yasalara göre suç teşkil ediyorsa niçin açılan davaya karşısınız?

Yok, DTP'lilerin yaptıklarından ve söylediklerinden dolayı, partilerinin kapatılmasının doğru olmayacağı düşüncesine sahipseniz, mevcut yasalarda gerekli değişiklikleri yaparak, söz konusu eylemleri niçin suç olmaktan çıkarmıyorsunuz? Yasaları TBMM çıkarmıyor mu? Evet, orası çıkarıyor. Yeterli çoğunluğunuz, o da üç aşağı, beş yukarı var.

Sonuç mu?

Ya karşı çıkmayın ya da yasalarda gerekli düzeltmeleri yapın....

Ama teşbihte hata olmaz derler, gelin evlenirken ağlarmış, niye kızım diye sorduklarında ise "ben, hem ağlarım hem de giderim" demiş.

Bence, Başbakanımızda, ne yasalarda ki söz konusu eylemleri suç olmaktan çıkaran gerekli değişiklikleri yapabilecektir ve ne de DTP'nin kapatılmasına karşı olduğu düşüncesini açıklamaktan vaz geçeçektir.

Çünkü, bir tarafta tepkiler, diğer tarafta ise oy kaygısı ağır basmaktadır....


 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..