Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Dubai krizi

Dubai krizi
 

uygun


Çok lüks dünya cennetleri yarattılar. Denizi doldurup palmiye şeklinde adalar yaptılar, üstlerine her biri onıkı milyon dolardan az olmuyan luks villalar inşa ettiler. Bunları batıdaki inşaaat şirketleri yaptılar. Milyar dolarlar binalara yatırıldı

Dünyanın en büyük gökdeleni sekiz yüz metre yükseklikte bitmek üzere, ve Dubai sarsılmaya başladı. Kağıtdan kaplan çökmeye başladı.

Binadan ve açık pazar olmaktan başka hiç bir kayda değer varlık üretemeyen bir ülke. Bizde, de şeyhleri kuleler yapmaya çalışıyor. Ülkenin her şeyi batılı güçlerin denetiminde yönlendirmesinde, sermaye girdisinin büyük kısmı yahudi sermayesine ait.

Borçların yapılandırılması ile ilgili kurumun başında dünyanın en büyük yahudi grubu rotschilt ailesinin bir ferdi raynolds geldi.

Bu garip sistemde Türk islami finas grubunun beş milyar dolarının buharlaştığını basın ifade ediyor. Ve orada çalışan onbin kadar işçimizde mağdur olabilir.

İşin püf noktası, Dubai'nin iki büyük özelliğinin SAM amcayı rahatsız etmesi. Birincisi İranla Dubainin yıllık onbeş milyar dolar civarında ticaret hacmi var. Batının tüm boykotu İrana karşı bu köprüde işlemiyor.Bu köprüden İrana tüm boykot deliniyor. Tabiki Dubai ve İranın finans, stratejik, boyutda önemli yakınlıkları var.

İkincisi Dubainin iranla tüm ilişkisini kesmesi baskısı var. En yakın emirlik Abu Dabi'den bu koşulları kabul etmesi halinde dolar yağmuru başlıyacaktır. Yoksa ülkenın tüm değerleri kulesi, villası yok pahasına Abu Dabideki sermaye grubları tarafından satın alınarak, Dubai ekonomık olarak işgal edilecektir.
Gerçekleri görelim, neden acaba şeyh aklı bunu göremedi mi anlamak zor. ABD, nin bu gelişmelerden rahatsız olacağını ve bir krizle Dubai'nin başının kırılacağını bu şeyh Maktumlar nasıl göremediler hayret ediyorum
Bu kriz ABD'nin hoşnutsuzluğunun bir ifadesidir. Dubai ekonomısı bitiş çizgisine çekilecektir.

VİZE VİZE

Son zamanlarada dört Arap ülkesi ile vizeler kalkıyor. Turizm ve ekonomik ilşkilerimizin zayıf olduğu bu ülkelerden vizenin kalkması olumlu bir gelişme. Bir zamanlar bizim coğrafyamızdaki osmanlı toprağıdır bu ülkeler. Dilerim tüm Arap alemi ile vizeler kalkar, özellikle Suudi Arabistan'la kalkar umarım.

KRİZ KRİZ

Doktor bana mutluluka ilgili bir ilaç yazdı, yanında vitamin yazdı eczanem bunların devlet sağlık ödeme kapsamında olmadığını ifade etti. Devletimiz bize mutluluk ilaçları almayın, vitamin gereksiz diyor. Özellikle memur ve emeklilerin katılım payı ödemeleri içler acısı bir durum. Üç kuruşluk maaşdan nasıl ödenir bunlar, yirmi beş yıl bunlar içinmi sosyal güvence primleri ödeniyor.

2010 yılının ekonomık açıdan derin daralma, işsizlik artışı, iflaslar, sıkıntılar içinde olacağı emareleri var, bir ülkede ihracat azalıyorsa katma değer artmıyor, yatırım yapılmıyor, ekonomık büyüme olmuyor, dış ve iç borç artıyor demektir, bu açıdan temenni edilmez ama yenı yılda refah vadetmiyor.
Sağlıkla kalın değerli okurlarımız.

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..