Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dudak büyütme estetiği ile geçici veya kalıcı çözüme kavuşabilirsiniz!

Dudak büyütme estetiği ile geçici veya kalıcı çözüme kavuşabilirsiniz!
 

Öncelikle belirtmem gerek ki ince dudaklar da gerçekten güzel olabilir. Kanıt mı? Greta Gabro ve Jodie Foster’ın fotoğraflarına bir göz atabilirsiniz. Gel gelelim şu günlerde Hollywood’da Angelina Jolie ve Scarlet Johansson’un hükmü sürmekte ve kadınların büyük bir kısmı dolgun dudakları seksi görünüm ile eş anlamlı kabul etmekte. Bu sebeple, kalın ve dolgun dudaklar ile dünyaya gelmeyen birçok kadın kalıcı veya geçici olarak dudaklarını dolgunlaştırmak istiyebiliyor.

Son zamanlarda dudaklarını kalıcı şekilde büyütmek isteyen kadınların sayısı belirgin biçimde artmış durumda. Bu kişiler genellikle önce kısa süreli çözümlere yöneliyorlar. Dolgu maddeleri ile gerçekleştirilen ameliyatsız dudak büyütme operasyonlarının etkileri yalnızca birkaç ay sürüyor. Bu nedenle dudak büyütme operasyonuna başvuran kişilerin çoğu öncesinde geçici çözümleri denemiş oluyor. Yanlızca birkaç ay boyunca kalıcı olan hyalüronik bazlı enjekte edilebilen dolgu maddelerinin aksine, kalıcı bir değişiklik meydana getiren yağ enjeksiyonları burada devreye giriyor. Verilen yağın ise yaklaşık 1 yıl sonra %50’ si eriyebilmektedir buda size yeterli kalıcı bir dudak dolgunluğu sağlamakta yeterli olabilir. Gerek duyulursa 6 ay sonrasında ikinci uygulama ile daha dolgun doğal dudaklara kavuşulabilir.

Yanlız kısa bir süreliğine dudaklarını dolgun göstermek isteyen kadınlar için makyaj da harikalar yaratabilir. İşin en önemli kısmı dudakların sınırlarını belirgin hale getirmek.. Bunun aksine birkaç aylık çözümler için ise dolgu maddeleri ile gerçekleştirilen işlemler faydalı olabilir. Ancak daha önce de belirttiğim gibi bu dolgu maddeleri ile yapılan operasyonlardan bir süre sonra işlemi tekrarlamak gereklidir. Bu da çoğu kişi için hem zaman hem de para kaybıdır. Kalıcı bir çözüm isteyen kadınlar için ise en iyi çözüm dudaklara yağ enjeksiyonudur.

Sevgiyle kalınız,

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

Görsel estetik önerilerim için twitter:@BurunSanati

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..