Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dudak Dolgusunda Daha Doğal Görünüm

Dudak Dolgusunda Daha Doğal Görünüm
 

dolgu, botoks, botox, dudak sanatı, venus dudagi, eros dudagi, afrodit dudagi, dolgu dudak, silikon dolgu, hyalüronik asit, yüz dolgu, yüz dolgusu, dudaga dolgu, güncel öztürk, baby botoks,


Daha dolgun dudaklara sahip olmak herkesin hayali. Ancak birçok kişi dudak dolgunlaştırma estetiğinin sonuçlarının doğal görünüp görünmeyeceği konusunda endişe duyuyor. Çünkü medyada doğal durmayan, kötü iş çıkarılmış bir dolu dudak dolgusu örneği var. Oysaki bu kötü örneklerin sebebi genelde alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılmış hatalı uygulamalardır. Yoksa alanında uzman bir estetik cerrah ya da dermatolog tarafından yapılan dudak dolgunlaştırma operasyonlarının kötü olma ihtimali çok düşüktür.

Peki, dudak dolgusu yaptırırken nelere dikkat edilmeli. Öncellikle dudak tasarımının doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bu nedenle dudak dolgusu operasyonunda cerrahınızın önerilerini mutlaka dikkate almalısınız. Çünkü dudağınızın yüzünüzün geneliyle uyumlu olması için bir takım ölçümler yapmış ve size bu hesaplamalara uygun önerilerde bulunmuştur.

Dudak tasarımında 3D tasarım cihazı dönemi

Günümüzde dudak dolgusu tasarımında 3D simülasyon cihazları kullanılmaya başlanmıştır. Bu cihazın sizler için sunduğu yararlar gerçekten çok fazla. Çünkü yüksek çözünürlüklü fotoğraflarınız üzerinden hazırlanan 3 boyutlu görüntünüz üzerinden operasyondan önce cerrahınız ile birlikte tasarım aşamasına dahil olabiliyorsunuz. Bu sayede dudaklarınızın alacağı şekli her açıdan görebilir, içinize sinen en doğru tasarımı yapabilirsiniz. Böylece operasyondan sonra nasıl bir dudağa sahip olacağınızı görebilirsiniz. Operasyondan sonra istenmeyen bir sonuçla karşılaşma riskini de en aza indirirsiniz.

Daha doğal dudaklar için boyut çok önemli

Daha doğal dudaklar için dudağa verilecek hacmin boyutu çok önemli. Yüzle uyumlu olacak şekilde dolgunlaştırma işleminin yapılması gerekir. Dudak dolgusunda kullanılan hyalüronik asit malzemesinin dozunun çok iyi ayarlanması, minimal dozlar kullanılmaya dikkat edilmesi gerekir. Mikro nano teknolojisi ile istenirse kişinin kendi vücudundan alınan yağ enjeksiyonu da yapılabilir. İmplant kullanımı ise riskli olduğu için genellikle tercih edilmiyor. İmplant uygulamasının geri dönüşümü çok daha zordur. Hyalüronik asit ve yağ enjeksiyonunun ömrü ortalama 1 yıldır. Bu süre yağ enjeksiyonunda çok daha uzundur. Etkisi geçici olduğu için bir sonraki uygulamada, hasta hoşnut olmadığı durumda dudak dolgusundan vazgeçebilir ya da istediği gibi şekliyle oynayabilir.

Ortalama 15 dakika süren bir operasyonla siz de daha dolgun dudaklara kavuşabilir. İnce dudakların verdiği mutsuz, yorgun ve yaşlı görünümünüzü değiştirebilirsiniz. Dolgu enjeksiyonunun hemen ortaya çıkan sonuçlarıyla çok daha güzel bir şekilde gülümseyebilir, daha enerjik bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

http://www.guncelozturk.com

http://www.dudakdolgusu.com

 

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..