Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Düğüm çözülüyor

Düğüm çözülüyor
 

Nisan ayında, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle kilitlenen ve 22 temmuz da yapılan genel seçimle açılan siyaset kilidi, 28 Ağustos da yapılacak Cumhurbaşkanlığı 3 cü tur oylamasıyla, Cumhurbaşkanlığı düğümü de çözülecek.

TBMM'si Kendi başkanını seçtiği günden beri, icraatsız, yalnızca C.Başkanlığı seçimi turlarıyla zaman kaybediyor. İçinde bulunduğumuz coğrafya, netameli ve olabildiğice sorunlu bir bölge. Komşumuz Irak'ta her gün kan gövdeyi götürüyor. Kuzey'de Peşmergeler, TC'nin altına doğru tunel kazıyor. Tunel kazdıkları yerde, her gün kan var göz yaşı var ve davul zurnayla asker olan gençlerimizin şahadeti, bayrağa sarılmış şehit bedenleri var.

Batı yanımızdaki komşumuz, alev alev yanıyor. Gün geçmiyor ki, bizim sahil şeridimizden ciğerlerimizi dağlayan, ormanlarımızın yangın haberi duyulmasın. Halkımız diken üstünde, Askerimiz yarı teyakkuz durumunda. Binlerce
Mehmetcik yastık yerine başını taşlara koymuş, koğuş yerine çadırları mekan tutmuş. Uykusuzluktan gözleri kan çanağı. Sıcaklık son senelerin görmediği, meterolojinin ölçmediği yükseklikte.Nefes almak zor. Buram buram ter akıyor bedenlerden.

Daha sayılacak binbir meşakat var omuzlarımız da. Buna ramen sonucu belli olan C.Başkanlığı seçimiyle oyalanıyor vekillerimiz. Onların ceylan derisi koltukları yumşak, Klımaları da Toros yaylası gibi serinletiyor meclisi.
Askari üçretlinin kat be kat üstünde olan gelirleriyle baya iyi de sayılır halleri vakitleri. Turların uzaması bizi etkilediği gibi etkilemediği belli onları. Aksi olsaydı, ilk günden çözerlerdi düğümü, dönerlerdi milletin kangren olmuş sorunlarının çözümüne. Çözemeseler bile, başlamak moral olurdu çaresiz bekleyenlere. Hani" umut fakirin ekmeği" ye Mehmet ye diyorlar ya. Öyle bir şey işte.
 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..