Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
Sinema
 

Düğün Dernek

Düğün Dernek
 

Vizyona girdiği geçen hafta sonu,  “Düğün Dernek” filmine yer bulamayınca,  Çağan Irmak’ın “Tamam mıyız?”adlı filmini izlemeye karar verdim.

Çağan Irmak filmlerinden her zaman yüksek beklentilerim olmuştur. Ama bu defa hayal kırıklığına uğradım. İzlemesem de bir şey kaybetmezmişim doğrusuÇünkü“Tamam mıyız” vasat ve sıradan bir film olmuş.

Neyse, gelelim “Düğün Dernek”e...

Günlerdir fragmanını takip ettiğim bu komedi filmini, bu hafta sonu nihayet izledim. İşler Güçler dizisinde severek izlediğim Ahmet Kural, Murat Cemcir'i bir kez daha ve sinemada izleme keyfini yaşadım.

Filmin konusu Sivas’ta geçmektedir. Letonyalı Nugesha ile Sivaslı Tarık’ın aynı ülkede çalışabilmeleri için acilen evlenmeleri gerekmektedir. Ancak öyle acilen evlenmek olmaz. Niye olmaz? Tarık’ın babası İsmail (Rasim Öztekin) ve annesi  (Devrim Yakut), ne yapıp yapıp, biricik oğullarına gösterişli, adetlere uygun, davullu, zurnalı bir düğün yapmak istemektedirler de ondan…

Böyle bir düğün için onların parası yoktur, ama Fikret(Ahmet Kural), Çetin(Murat Cemcir) gibi candostları vardır. Tüm imkânsızlıklara ve aksiliklere rağmen bu düğün yapılacaktır, başka yolu yoktur. Bu düğün ya gerçekleşecek, ya gerçekleşecektir...

Filmi yazan ve yöneten Selçuk Aydemir, aynı zamanda İşler Güçler dizisinin de yönetmeni. Ahmet Kural ve Murat Cemcir, Rasim Öztekin başrollerde olmak üzere, Barış Yıldız, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever de filmin çok başarılı oyuncuları.

Filmde Sırrı Süreyya Önder'de küçük bir rolde görünüyor, ama "görünmese de olurmuş(!)" diye fikrimi söylemeden geçemeyeceğim...

Filmde, güldürmek adına şivelerde yer yer abartıya gidilse de, genel olarak mizahın dozu korunmuş. Komedisi bol, renkli, neşeli bir film olmuş.

Haftanın yorgunluğundan ve üzerinize yapışmış yoğun stresten kurtulmak için güzel bir fırsat “Düğün Dernek”. Oyunculuklar dört dörtlük; hele Ahmet Kural, Rasim Öztekin, Devrim Yakut  oyunculuğun doruklarında…

Fragmanlarını izleyip gitmeye karar verdiyseniz eğer “beklentilerinizin üstünde bir komedi filmiyle karşılaşacağınızı bilin!” derim.

Uzatmayayım, bana göre “Düğün-Dernek” 2013 ün en son ve en şenlikli filmi…

Yani "İzleyin, görün, siz de bol bol gülün! "derim…

 

 

 

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..