Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Deneme
 

Dükkân camekânları!

Dükkân camekânları!


Dükkân camekânları; binlerce güzel düşünceyi, belki yüzlerce hayalleri ve ismi olup ta fiziki değerleri olmayan duygularımıza yaptığı müdahaleler ile hep önemli olmuştur. Aslında bu durum o camekân sahipleri tarafından da fark edilip, gerekli hayal ve düşüncelere zemin özellikle hazırlanır.

Dükkân camekânlarında birçok şey fark edilir. Bunlar hemen hemen her şey ile alakalı olabilir. Bazen saçınız düzeltmek, bazen yakanıza damlayan bir yağ lekesi, bazen de hayalinizdeki birkaç figür o camekânda duruyordur. Aramızda camekânlara göre moda takip edenlerimiz bile vardır. Tabi ümit besleyenleri de unutmamak lazım, bu ümit besleyen takımla biz ilk televizyonda tanıştık, ancak ben buna şahit olmadan önce sadece bir senaryo repliği sanıyordum. Gerçeği anlamam fazla zaman almadı. Bu ümit besleyen takım, o camekânın önünden her geçişinde biraz heyecanlı, biraz ümitle ama kaybetme duygusunu da barındırarak bakar o camekâna. Her an hayal kırıklığı söz konusu olabilir. Yalnız o daha önceki seferlerden dolayı tecrübelidir, hemen yıkılmaz. Bazen o camekânlar da birçok hayat satılır. Bu hayatların sahibi olan zavallı hayvanlar, yüce tabiat ananın, doğa ile mücadelesinde daha başarılı olması için, onlara vermiş olduğu hediyeye fazla sevinemeden, taşıdıkları güzel derilerini orda sergilerler. Aslında onlar da durumun farkında değildirler, ama kader deyip geçmeyi de bilirler. Geçmeseler ne olabilir ki? Biraz daha düşünelim ve gülmeyi hatırlayalım tekrar. Bazen bu camekân yüzünden kimileri ya önlerindeki sağa yada sola bakmaktan dolayı fark edemediği direğe çarpmak ya da çukura düşmekle sonuçlanır. Hafif bir mırıldanmayla devam eder, ve birkaç uvuz ovalanması ile son bulur. Bazen karalar bağlatır, bazen de tüm eğlenceli renkleri taşırlar. Onlar bizim varlığına fiziksel şahit olamadığımız ama sadece hissedebildiğimiz duyguların çok iyi arkadaşı olmuştur. Düşünsenize camekânda en sevdiğiniz renkte ve ihtiyaç duyduğunuz bir giysinin uygun fiyatı ile camekânda durmasını, nasıl da harekete geçirir, önce coşku hakim olur içinize, sonra yerini mutluluğa bırakır ve en sonunda oradan ayrılırken de sıra huzura gelmiştir, onu hissedersiniz.

Camekânlar bizim hayatımızın renkleridir. Onlarla yaşarız birçok renkleri. Ve isteseniz de istemeseniz de hayatınız onlarla birlikte yazılmıştır. Her zaman bir camekân bizimle olacaktır. Belki de hayatımız bir camekândır. Ve biz o camekân da neyi görmek istersek, onu görürüz.

Camekânlarımızı oldukça güzel donatıp bir ömür o camekânlarla mutlu olabilmemiz dileği ile…


Rafet SAĞLAM

 
Toplam blog
: 18
: 642
Kayıt tarihi
: 15.02.09
 
 

Güzel bir eğitim hayatı sonrasında hayatımdaki hedeflere ara verip  sosyal insan yapısı, aile kav..