Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Dünden sonra, yarından önce

Dünden sonra, yarından önce
 

Gün, DÜN’dü

Ama O, “Önceki Gün’de” Kalmıştı

Dün, BUGÜN oldu.

O halâ DÜN’deydi…

YARIN İse Tek Hayaliydi

Ecel ‘HADİ’ dedi.

Şaşırdı

Yaşamayı Unuttuğu Günün İsmini

İlk Defa Kullandı…

Ve Sordu…“BUGÜN mü?”

Yaşam, nefes aldığımız An’dır. Ne öncesi, ne de sonrası… Dünler anılarımız, yarınlar ise hayalimiz. Tek gerçek  ŞİMDİ…

Her doğum  ölümün başlangıcıdır. Vücut bulan her Ruhun dünyaya gelişi, süresi belirsiz bir misafirliktir.  Ve yaşamımız başlangıç ve bitişler arasında geçirdiğimiz An’lardan  ibarettir.

Aslında bu gerçeği hepimiz biliyoruz ama bir şekilde hayatın akışına kendimizi öyle  kaptırıyoruz ki… Neyi unuttuğumuzu unutup, yok saymayı seçiyoruz. Sanki hep böyle sürecekmiş gibi, günlük yaşantımızın içinde kendimizi kaybediyoruz.

An’ı yok sayıp geçmişimizle ya da geleceğimizle oyalanıyoruz. Oysa  uyandığımız her gün dünlerin silinerek kendimizi yenileyebilmemiz adına bize sunulan bir armağandır. Bir düşünün, bugünün son günümüz olduğunu bilerek uyansaydık, halâ şu an ki düşüncelerimize sahip olur muyduk? Kızgınlıklarımız, hırslarımız, pişmanlıklarımız aynı olur muydu?

“Ömür” diye adlandırdığımız zaman; Rabbimiz tarafından RUHUN ,kendisine emanet edilenbeden giysisi içinde sürdürdüğü Olgunlaşma Sürecidir.

Bugün bizi biz yapan, dünlerde yaşadığımız  tecrübeler ve her tecrübe acısıyla tatlısıyla , üzüntüleriyle sevinçleriyle olgunlaşmak için   kazandıklarımızdır.

Dün bugünle yok oldu, ne yaşandıysa yaşanması gerekiyormuş yaşandı. Pişmanlıklarınızı bırakın. Kendinize ve  size yaşatan kişilere  duyduğunuz kırgınlıkları unutun. Dünlerde yaşadıklarınızı bugün yaşamamayı seçin, mutluluğunuzu ödünç olarak verdiğiniz ve hayatlarını yaşadığınız kişilerden geri alın. Sizi olduğunuz gibi kabul edenleri hayatınıza dahil edin. Bu hayat Sizin… Kararlarınızın arkasında durma sorumluluğunu üstünüze alın. Kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Yaşadığınız her tecrübeyle olgunlaştığınızı kabul edin. Şimdi kendinizi sevmeyi deneyin ve  herkesi bağışlayın.

Huzura ve mutluluğa dair ne varsa hayatınızda yer açın ve size sunulan yaşam şansını aldığınız her nefeste kullanın…

UNUTMAYIN; Nasıl hissediyorsanız öyledir dünya, Mutluyken Cennet, Mutsuzken Cehennem.

Geçmişin pişmanlıkları, yarının endişeleri ile bugünü kaçırmayın.

Tijen Özpınar- Kişisel Gelişim Eğitmeni, Profesyonel Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 35
: 117
Kayıt tarihi
: 18.07.16
 
 

Davranış Bilimleri Kişisel Gelişim Uzmanı, Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Koçu, Spiritül Yaşam Koçu, N..