Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Dünü Değiştirebilir misin ?

Kabul etmek son zamanlarda psikoloji , kisişel gelişim , farkındalık gibi alanlarda çok karşımıza çıkan bir kavram .

Kendimizi zorlayarak degilde yapıcı bir yaklaşımla hayatı , insanları , süreçleri kabul edebilmek kolaylaşır . Çoğu zaman başımıza gelenleri , çevremizdeki kişileri ve bize zor gelen olayları kabul edemiyoruz .Durumu olduğu gibi görmektem kaçınıp hayalimizdeki biçime sokmaya çalıışıyoruz . Bu herşeyi kendi hayalimizdekine benzetme isteği yaşamımızda sürekli bir çatışma hali yaratıyor . Gerçekte olanlar ile olmasını istediklerimiz bir türlü örtüşmüyor . 

Aslında biliyoruz ki olanları,  insanları, hayatı olduğu gibi kabul edersek huzurlu bir hayat yaşarız . çünkü zaten olaylar insanlar ve hayat üzerinde herhangi bir kontrolümüz yok . Kontrol edebilir mişiz gibi davranmak bize ancak acı ve yük geritirir. Gerçekle çatışmak bize ne fayda sağlayabilir ? 

Bir ölümü , bir ihaneti , ayrılığı yada başarısızlığı nasıl kabul edebiliriz ? Çoğu zaman pes etmek , olmamış saymak , sineye çekmek , tepkileri bastırmak gibi anlamlarda kullanılsada aslında bunların hiç biri kabul degil . Ölümü , ayrılığı başarısızşığı fark etmek , olayların , olması gerektiği gibi aktığına   özünden açılmaktır kabul .. 

Dünü degiştirebilir misin ? Ölümü , ayrılığı , ihaneti , süreçleri ..

-Hayır .

Herşey olaması gerektiği gibi aktı ve gitti.. Kapılarını aç olduğu gibi kabul et olayları , eger bunu başarırsan yarın için doğru kararlar alabilecek , huzurlu bir hayat sürebileceksin  ..

 

 
Toplam blog
: 3
: 140
Kayıt tarihi
: 07.04.18
 
 

Edebiyat ögrencisi eski bir bankacı ..