Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Umut ile...

Umut ile...
 

Umut İle


Umut
Umut; bir insanın yaşama tutunmasının sebeplerinden en önemlisi belki de. Hatta umudumuz arttıkça daha mutlu olduğumuz ve gerçekleşeceğine olan inancımız arttığı da kanıtlandı. Peki ya doğru şeyi umut etmiyorsak ya da umut etmek aslında bizim sandığımız kadar iyi değilse, o zaman ne olacak? Öncelikle şunu söylemeliyim, umut ettiğiniz her şeye kavuşmanız mümkün değil. Ama biz insanoğlu doyumsuz olduğumuz için olmasını istediğimiz her şeyi umut ediyoruz. Kimisi sabrın sonunda selamet oluyor, kimisi hayal kırıklığı… İşte bu yüzden bazen doğru değildir, umut edilen her şey…

Dua
Sevmeyi, sevilmeyi umut ederiz, mutlu olmayı, pişman olmamayı, uzun ömürlü olmayı ve bunlara benzer daha bir çok şey… Peki ya hangisi bizim elimizde ya da hangisini umutla beklemek gerekir. Dua etmeli insan, dilediği ve sonunda umut edeceği her şey için. Ancak o zaman beklemenin anlamı olur. İstemeyi bilmeli, içini açmalı tüm temizliği ile dua etmeli… Kabul olmasını umut etmeli sadece, sabırla umut ettiği duasının kabulünü beklemeli…

Işık
Umut ışığı, doğduğu zaman batmasını hiç istemediğimiz bir güneş… O yandıkça her şey gerçek olacak gibi gelir. Hatta umut etmek ile ilgili bir çok atasözümüz bile vardır ancak her şey kader de saklı, onu unutuyoruz. Kaderimizde varsa yaşayacağımız, umut etmesek de yaşarız. Ama yoksa eğer, işte o zaman isterseniz saç diplerinizden ayak uçlarınıza kadar umut dolun yine de olmaz. Kalbinizi temiz tutun.

Umuttan Dönmek
Evet, bir çok şeyi umut etmeyi seviyoruz ve olduğunda içimizde ki mutluluğun bir tarifi olmuyor. Her zaman umut ettiklerimizin gerçek olmasını diliyoruz. Ama olmaması seçeneğini hiç düşünmüyoruz ve olmadığında yaşadığımız hayal kırıklığını hemen unutuyoruz. Kaldığımız yerden hayata devam etmeye ve yine, yeniden denemeye karar veriyoruz. Biz insanlar mutlu olmayı her zaman küçük nedenlere bağladığımız için hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmayı kendimize yakıştırmıyoruz. Oysa oda hayatın bir parçası ve her zaman umut etmenin doğru bir şey olmadığını, bazen bir şey beklemeden sadece çabalamak gerektiğini öğretiyor. Umut ettiğinizde çabalamayı unutmazsanız, olmasa da yenilmiş sayılmazsınız.

Umutsuzluk ile Başbaşa
Hayat denilen kavram o kadar garip ki, bazen hem umutsuzluğun dibini görüyoruz hem de yalnızlığın tadını alıyoruz. Çok acı değil mi? İkisi de karanlık, soğuk ve huysuz… Karanlığın o çirkin yüzünün saldığı korku, içinizdeki çaresizlik ve ne yapacağını bilememe duygusu kahreder. Ama şimdi bununla başa çıkmayı öğrenme zamanı. Sakin olup doğruyu bulmanın ve karanlıkla başa çıkmanın zamanı… Yaşınızın ve yaşadığınız hayatın kıymetini bildiğiniz sürece ne umutsuzluk ne de karanlık sizi hapsedemez.

Aşk ile Umut
Nefes aldığımız her an en çok umut ettiğimiz şeydir aslında, aşk. Doğrusunu bulmak, gerçeğini bulmak… Sevilip sevilmeyeceğimizi bilmeden sadece huzurlu olmayı umut etmek… Gerçek aşkı bulmanın umut etmekten çok kader ile bağlantısı vardır. İstediğiniz kadar umut edin ve bekleyin, zamanı gelmediği sürece sadece beklersiniz. Gerçek aşkınızın nerede ve ne zaman sizinle karşılaşacağını sadece kader bilir. Kadere inanın.

Kader Yolu
Kader; karşılaşacağınız bütün güzelliklerin temelini hazırlayan yazı… Ana karnına düştüğünüz ilk andan itibaren yaşayacağınız her şeyin yazısı… Kalbinizin direğidir , kader ve onu dinleyerek hareket ettiğiniz her zaman mutluluğu yaşarsınız. Kalbinizin sesini dinlemektir her şeyin başı… Kaderinizi kendi parmaklarınızla siz şekillendirirken tek doğruyu yüreğiniz söyler. Kader, sizi güzelliklere götürür.

Umut, Aşk, Kader
Şimdi bütün bunları birleştirelim ve ortaya ne kadar da huzurlu bir hayatın çıktığını görelim. Yaşayacaklarınızdan korkmayın. Sizi korkutması gereken tek şey yaşayamadıklarınızdır. Eğer gerçekten dileklerinizin kabul olmasını ve gerçeği yaşamak istiyorsanız içinizi temize açın, isteyin ve sabredin. Günü gelecek ve siz umut ettiğiniz duayı kaderiniz ile birleştirerek yaşayacaksınız. Sabrın sonu gerçekten selamet olacaksa, kader ile olacaktır. Aşkınızın gerçekliği gibi umutlu olmakta sizin elinizde… Gerçekten içten olursanız her şey gönlünüzce olur…

Rahatlayın, Artık Eminsiniz!
Artık içinizdeki huzurun farkındasınız ve neyi, nasıl yaşayacağınızı biliyorsunuz. Umudu nasıl kullanacağınızı ve onun aşk ile bağlarını görebiliyorsunuz. Kaderinizin sizi bir çok gerçeğe götüreceğini biliyorsunuz. Şimdi doğruyu yaşamak sizin elinizde, yolunuzu seçin ve korkmadan isteyin. Kaderiniz her zaman güzeldir, güzelliklerde her zaman sizin.

Umut Herşeyin Sonu Değil, Hikayesidir.
Gerçekten nefes alarak yaşamak istiyorsanız, kendinize inanın. Kaderinize, ruhunuza, kalbinize ve dualarınıza inanın…

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..