Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Dünya derbisinde Fenerbahçe yine galip

Dünya derbisinde Fenerbahçe yine galip
 

Dünyanın sayılı derbilerinin içinde gösterilen Fenerbahçe - Galatasaray derbisi Kadıköy Saraçoğlu’ nda yine Fenerbahçe’nin galibiyetiyle son buldu. 2000 yılından beri Kadıköy’de Galatasaray Fenerbahçe’ yi yenemiyor. Bu hafta birde basketbol derbisini de Fenerbahçe kazanınca haftayı Duble derbi galibiyetiyle kapatmış oldu. Bir tv yotumcusu dün akşam ilginç bir şey söyledi ” G.S -F.B' yi yenmesi için önce tüm futbolculara maçı sanal ortamda oynatıp Fenerbahçe’ yi defalarca yendikten sonra maça çıkmaları gerekir” diye ilginç bir yorum getirdi.

Dün akşam maçın 20. dakikasında Ümit Karan’ ın kaçırdığı gol sonrası Fenerbahçe’ nin attığı iki gol akıllara “acaba Fenerbahçe yine tarihi farkamı gidecek ” düşüncesini getirdi. Ama beklenen olmadı ikinci yarı G.S maçı dengeledi, Ümit Karan ile golü buldu. Ama daha sonra ki dakikalarda yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince maç 2-1 Fenerbahçe’ nin galibiyetiyle bitti.

Fenerbahçe seyircisi yine muhteşemdi ama birkaç kendini bilmezin yaptığı hareketler Fenerbahçe’ye zarar verdirirse sözüm ona o taraftarlar ne yapacak, Fenerbahçe’nin sahasının kapatılması gündeme gelirse ne olacak?. Böyle seyircinin ı hareketlerinden Fenerbahçezarar görür, başka hiç bir şey olmaz. Seyirci bunu böyle bilip ona göre hareket etmelidir.Yoksa onlar Fenerbaçe taraftarı değilmi ?

Şu ana kadar Fenerbahçe derbiler ve Uefa da ki maçlarını ( Celta maçı hariç) istediği neticelerle geçti.Şimdi ilk yarının son Ankaragücü maçı ve İstanbul’da Uefa maçı kaldı, kazasız atlatıldığında istenilen sonuçlarla ilk yarı bitmiş olacak.

Maça gelince Fenerbahçe’de Kezman çalışkanlğı ile dikkat çekerken attığı golle de klasını konuşturdu.Alex ise eleştirilmesine rağmen oynadığı zaman takım için gerçek star olduğunu gösterdi.Attığı golde fırsatçılığını göstermiş oldu. Kezman’ın golünde de yine ayağını uzatarak top kaleye gitmese bile müdahale ederek golü atabilirdi.Tuncay tutuk oynadı, kaptırdığı toplarla defansa tehlike yaşattı. Şu bir gerçek futbol da ne olursan ol, tek top oynamadığın takdirde kaybetmeye mahkumsundur.Kaleci Volkan iyi oynamasına rağmen yediği gol de bence daha iyi müdahale yapıp topu Ümit ‘in önüne çelmemesi gerekirdi.Edu ve Lugano ise defansta uyumlu oynamadılar, golde büyük hata yaparak ikisi Ümit Karan’dan topu alamayarak golü yemelerine sebep oldular.Bir an önce daha iyi top oynamak zorundalar.

Galatasaray ise ikinci yarı yaptğı değişikliklerle toparlandı, golüde buldu ama devamını getiremedi. Bu durum da mağlubiyet kaçınılmaz oldu.Kadıköy’de şanslarıda bir türlü tutmamaktadır.

Neticede Kadıköyde 2000 yılında başlayan ve 1-0 / 6-0 / 2-1 / 1-0 / 4-0 / 2-1 sonuçlarıyla Fenerbahçe Galatasaray karşısında gaalibiyet serisini sürdürmektedir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..