Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Dünya'nın En Büyük Sodalı Gölü

Dünya'nın En Büyük Sodalı Gölü
 

Ülkemizde dünyanın en büyük sodalı gölünü barındırıyoruz. Çoğu kişi bunu şu anda öğrendi belki de :) Şaşırmıyorum çünkü turizm nedense bizim ülkemizde 3. 4. planlara atılıyor.

Van Gölü, Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür. Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3.713 km²'dir.

Özellikle bu yıl sosyal medyada Van Gölü Ekspresi isimli tren yolcuğu da epey ilgi gördü (Doğu Ekspresinden sonra)  Salı ve pazar günleri 24 saat süren yolculukla Van-Ankara arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Muş güzergahını izleyip Tatvan’a varıyor. Yol boyunca İç Anadolu’nun bozkırları dahil her yerde şahane manzaralar olsa da en güzelleri Elazığ’da başlıyor. 60 istasyonda durduktan sonra Tatvan’a ulaşan tren Van’a kadar gitmiyor. Tatvan'dan feribotlarda Van Gölü'nün muhteşem manzarasına ulaşıyorsunuz.

Seyahatlerinizde yeni rotalar ve yeni maceralar arıyorsanız Doğu'yu yeniden keşfedin. Tren seyahatleri yeniden ilgi görmeye başladı, umarım bunlar her geçen gün yaygınlaşır.

Van ve çevresinin doğası gerçekten enfes. Özellikle turkuaz renkteki Van Gölü’nün etrafını çevreleyen karla kaplı dağlar, insana kendini İsviçre’de gibi hissettiriyor. Van Gölü sahilinde ise kendini bir anda Ege kasabalarına ışınlanmış gibi hissediyorsun. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında, Gevaş açıklarındaki Akdamar (Ahtamar) Adası ve mimarisiyle insanı büyüleyen, 1000 yaşından büyük olan Akdamar Kilisesi geliyor. Van’a bir saat uzaklıkta yer alan Muradiye Şelalesi ise görülmesi gereken bir diğer yer. Ayrıca Tatvan’a çok yakın mesafede yer alan Ahlat Selçuklu Mezarlığı da görülmesi gereken yerler arasında.

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..