Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Dünya Yaşlılık Derneği bir umut yaşlılara...

Dünya Yaşlılık Derneği bir umut yaşlılara...
 

Bilindiği gibi belgeseller hangi konuda olursa olsun ufkumuzu açan, tarihi anlatan olaylar hakkında bilgi veren önemli kaynaklarımızdandır. Yaşlılar ile ilgili izlediğim bir belgesel de beni oldukça etkilemişti. 

Bir gencin huzurevinde kalan ve yetenekli bir büyüğünden istediği bir rica üzerine başka bir ülkeye gidip bir hayali gerçekleştirme yoludaki süreci anlatıyordu. 

Gönül istiyor ki, baş tacı büyüklerimizin yaşarken kıymetlerini bilmek onları onurlandırmak.Yaş alınca artık insan bir işe yaramaz diye kabul edilmesi son derece sığ bir düşüncenin görüşüdür. Kişiye hobilerini, uğraşılarını hangi yaşta olursa olsun yapabilmesi için her türlü desteği vermek de bizlere düşüyor. 

Bahsettiğim bu belgeselin mimarı şimdi de DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ’NİN kurucusu. Sayın Umut Çınar’la dernek üzerine yaptığımız sohbette bakın bize neler anlattı; 60 yaş ve üstü nüfusun hızla dünyada olduğu gibi bizde de yükselmekte olduğunu, Türkiye’de ve Uluslararası platformlar da konferanslar ve etkinlikler yaparak anlatmak ve bunun sadece Türkiye’nin değil Dünyanın gelecekteki en büyük sorunu olarak karşımıza çıkacağını şimdiden toplumu bilinçlendirerek dillendirmek en büyük arzumuzdur. 

Bu konularla ilgili olarak ileriye dönük yine çok ses getireceğine inandığımız belgeseller yapacağız.Ayrıca; yine önümüzdeki günlerde gençlerle yaşlıların bir araya geleceği çok büyük organizyonlara imza atıp festivaller düzenleyeceğiz. Bu festivallerde gençler ve ‘genç büyüklerimiz’ birbiriyle kaynaşırken aynı zamanda ortak hobilerini bir araya getirecekler, paylaşımcı ve yardımlaşmacı ruhla olaganüstü bir mozaik oluşacağına inanıyoruz. 

Biz yaşlı yerine ‘genç büyükler’ demeyi tercih ediyoruz. Çünkü önemli olan kişi kaç yaşına gelirse gelsin düşüncelerde genç ise, bize göre yaş almış olmakla yaşlanmak aynı şeyler değildir. Ciddi anlamda hukuki düzenlemeler yapmak ve artık politikaları buna göre düzenlemekte ileriye dönük olası sorunların su yüzüne çıkmadan çözümleneceğine inancımız tamdır. Dünya Yaşlılık Derneği yeni ve taze bir kan, yeni bir umut yaşlılarımıza. 

Yaşlılık bir hastalık değildir, bu konuda bilinçli yol göstermek ve yaşla beraber yapılması gereken temizlik, bakım, doğru nefes alma, fiziksel aktivite, doğru beslenme gibi konularda bilinçlendirmek ana hedeflerimiz arasındadır. Çınar, bundan sonraki çalışmaları arasında; ?1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde, Uluslar arası bir ödül törenimiz olacak. Ödül Törenimizde sürprizlerimiz olacak… Bu projeyi sizinde üye olduğunuz, İLESAM, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek birliği üyelerinin İşbirliği ile yapacağız. Bu yapılacak tören her yıl tekrarlanacaktır. 

İlkini A City alışveriş merkezinde, ikincisini, Almanya’da. Üçüncüsünü, Hollanda’da, dördüncüsünü Amerika’da, beşincisini Çin’de yapmayı planlıyoruz. Bizde sosyal sorumluluk projesine katılan, destek veren herkesi kutluyoruz. Yaşam paylaşılınca güzeldir. 

e-mail:belginturan@gmail.com 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..