Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Dünya
 

Dünyada Tek Tip Kıyafet Uygulamaları

Dünyada Tek Tip Kıyafet Uygulamaları
 

Tek Tip Kıyafet Örnekleri


Suç zanlılarına tek tip kıyafet uygulamasının. ülkemizde de geçmiş yıllarda rastlanmakla birlikte dünyada  unutulmaz örnekleri vardır.

Bunlardan birincisi, bir zamanlar kütüphanelerimizin baş köşelerini süsleyen Red Kit çizgi romanının sevimli kahramanları Dalton kardeşlerdi.

Daltonların hapishane kıyafetleri tek tipti.

Tek tip kıyafet uygulamasının aklımızda kalan ikinci örneği ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrasında Afganistan, Irak gibi ülkelerden tutuklayıp götürdüğü zanlıların hapsedildikleri Guantanamo askeri üssündeki uygulamalarıydı.

Uygulamalar, bugün ABD için bir gurur kaynağı değildir.

Uygulamanın üçüncüsü ise yine belleklerimizden silinemeyecek IŞİD infaz görüntülerinde tüm dünyaya dehşeti yaşatan sahnelerdeydi.

Dalton kardeşlerin kıyafetleri, Guantanamo uygulamaları, IŞİD infaz görüntüleri ve hatta 12 Eylül uygulamaları dünyanın unutulmaz tek tip kıyafet örnekleriydi…

Tek tip kıyafet uygulamalarının, masumiyet karinesinin ihlali anlamında ruhsal dünyamızda bıraktığı iz dalton kardeşlerin sevimliliklerinden çok daha farklıydı.

Uygulamanın belleklerimizdeki örneklerinin yarattığı olumsuz imajın benzeri yüklerinden ülkemizin sakınılması hususunda son derece dikkatli olunmalıdır. Uygulamada yüreklerin soğutulması adına suçluların masum, uygulayıcıların adaletsiz olduğu önyargılarına yol açacak görüntüler verilmesinden özenle kaçınılmalıdır.

Verilecek özensiz görüntülerin olumsuz emsalleriyle birleştirilerek ülkemizin karalanmasına malzeme yapılabileceği bir an olsun dikkatlerden kaçmamalıdır.

 

Kenan IŞIK

 

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..