Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Dünyanın tüm Kadınlarına merhaba

Dünyanın tüm Kadınlarına merhaba
 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Amerika'daki kadınlara selam olsun, Afrika'daki kadınlara selam olsun, Asya'da, Avrupa'da hemcinslerimize selam olsun.

Haklarımız, haksızlığa uğradıklarımız yüzyıllardır gündemde coğrafya'dan coğrafyaya farklılıklar gösteriyor.Cinsimiz, cinselliğimiz, gözümüz, kaşımız, bedenimiz ne çok önemli. Mesela bizim ülkemizde bedenimiz yok gibi davransak herkes ne kadar çok memmun olacak.

Bedenlerimiz var, kadınlığımız var, kabul etmeyenler olsa da. Saçımızın açıklığı, kapalılığı, özgürlükçü düşünceden, muhafazakar olma, tüm bunlar düşünce biçimleri ve ona uygun yaşam tarzını insanlar rahatlıkla yaşarken. Kadın olunca orada biraz dur, önce kategorize edelim, sonra tüm yaşamı hangi çizgide yaşadığına bakalım.

Avrupalı kadın kendi haklarının eminim farkındadır. Hakları sözde değil, tek tek haklarını kullanıp yaşamına bir bir sokan bu insanlar. Bizimle aynı çağda yaşıyorlar.

Biz kadınlar bugünlerde hatırlanarak bir yerlere konulmayalım, erkek egemenliğine eşit bir çizgiye konulalım. Ezilmeden bir çok kadına ulaşılması ve onları insanlık üst kimliğine koyulması nasıl olur. Hiçbir erkek hiçbir kadının ar namus bekçisi olmasın örneğin. İstemiyorsan git denilebilmeli. Kimse kimseye ait değildir. Sevgi ile bağlı olmak aitlik değildir.

Kör noktada yaşayanlar bunları farketmeli.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..