Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Dünyayı değiştiren yazılar/ Ölen kimse ölüm anında acı çekmesin diye iğneyle uyutulmalı

Dünyayı değiştiren yazılar/ Ölen kimse ölüm anında acı çekmesin diye iğneyle uyutulmalı
 

Siz hiç öldünüz mü? O halde ölümün zor mu kolay mı olduğunu bilemezsiniz. Ayağınıza diken batsa uyuşturmadan çıkaramıyorsunuz. Adamın canı çıkıyor, canı; nasıl katlansın? Bilim adamları diyorlar işte, ölüm anında her 20 kişiden biri sadece öldüğünün farkında olurmuş; diğer 19 kişi ağır hastalık durumu nedeniyle can verdiğinin farkında olamazmış. Ancak bunu bilmiyoruz; çünkü hiç birimiz ölmedik.

Ben doğrusu ölmekten değil ölüm anından korkuyorum. Can verirken nasıl bir durum alıyoruz? Nefesimiz gık diye kesiliyorsa sorun yok ki o an bile insanı korkutuyor. Ölen insanlara şahit olduk. Bizzat can verirken ben hiç kimsenin yanında olmadım ama ölümün zor olduğu ve hemen gerçekleşmediği herkesçe dile getiriliyor.

Doktorlar/tıp uzmanları ve bilim adamları ölümün gerçekleşmesi ile ilgili olarak insanları aydınlatmıyorlar. Burada yapılan işte kişinin sessizce (huzur içinde)ölmesi, dua edilmesi falan ama kişi daha ölmedi ve son nefesini verinceye kadar bizim sorumluluğumuzda. Tamam, huzur içinde ölsün, dualar okunsun ama aynı zamanda acı çekmeden ölsün. Bizim bir köylümüzün saatlerce bağıra bağıra öldüğü söylendi. Ağzından köpükler gelmesi, inlemesi, çığlık atması ölüm anın da büyük ızdırap çekildiğini gösteriyor.

Uyuştur kardeşim, uyut gitsin! Gözleri açık olup da bize saklı definenin yerini mi söyleyecek. Vur iğneyi, ver hapı öldüğünü bile bilmesin.

Ya ölümün yarattığı travma çok büyük olmalı. Yani hani kaza falan, ansızın olması başka bir de böyle etrafında ölü gömücüler toplanmış ölmen için bekliyorlar. Yani kişi bu durumları yaşamasın, sessizce ölüp gitsin. Acıklı dualar, adam/kadın her neyse zaten acılı-ağrılı, bilemiyorum yani; her halde can vermeden önce birkaç kez ölür. Üstelik kendisine acıyarak bakan insanlar… Oooffff… Off!

Ölüm anında biz mevtanın ruhi durumuna, ölümün ahiret ile ilgili yanlarına odaklanıyoruz. Kişi dünyadan ahirete intikal ediyor, tamam ama fiziki bir durum da söz konusu. Beden ölüyor, ruh olup gitmiyor ki. Hatta inancı zayıf kişiler için ölüm bir yok oluş. Henüz ölmemiş kişi bilinçli durumda olabilir ve gerek beden ağrı ve acıları gerekse psikolojik ruhsal travmalar nedeniyle çok ciddi acı çekiyor ancak ağır travmatik durum nedeniyle bunu bize gösteremiyor olabilir. İnsanlarımız ne kadar cahil ya! Sanki gözlerini kapatıp ölüyorsun!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..