Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Düyader ve Lalabey işbirliği…

Düyader ve Lalabey işbirliği…
 

31.07.2012

'Sivil Toplumun Yeniden Yapılandırılmasına Lojistik Destek Sağlanması'' Projesi kapsamında Dünya Yaşlılık Derneği ve Lalabey Gelişim Enstitüsü arasında iş birliği anlaşması bu gün  imzalandı.

Lalabey Gelişim Enstitüsü, hayata yeni bir renk ve bakış açısı kazandırma bakımından önemli bir adres.

Enstitü, 1979 yılında yola çıkıyor; her ne kadar farklı isimler, kurumlar ve alanlarda çalışmalar yapsa da sonuç olarak kesintisiz bir şekilde sürdürüyor çalışmalarını...

Birey, aile, ekonomi ve iş dünyası, sivil toplum örgütleri, siyaset ve eğitim kurumları üzerinde çalışmalar yapan bir kuruluş.

Çalışmalarının temel formatı; durum, sorun ve ihtiyaç analizleri yapmak ve ulaştığı sonuçlar üzerinden özgün ve etkin çözüm önerileri ve projeler üretmek.

Ana hedefi Türkiye’nin Yeni Seçkinlerini üretebilmek.

Enstitü Başkanı Murat Sayımlar'a Yeni seçkinlerin ne olduğunu soruyoruz. Yaptığı açıklamada;"Yeni Seçkinler;

Keskin ve derin farkındalık düzeyine,

Yüksek sorumluluk duygusuna,

Net amaç ve misyon bilincine,

Bunların gereğini yerine getirebilecek, geniş ve uygun bir perspektife sahip;

Yirmi birinci yüzyıl rekabetinde üstünlük sağlayabilecek ve süreçlerin öznesi olabilecek,

Teknik, etik ve yönetsel formasyona sahip olan,

Etkin, üretken, adil, istikrarlı, özgür, özgün, bütüncül vasıflara haiz,

Sahip oldukları potansiyelleri;

Güncel ihtiyaçlar, stratejik hedefler ve vizyoner projeler için;

Kendi doğalarına, ilişkilerin doğalarına, oluşların doğasına ve hukuka uygun olarak harekete geçirebilen;

Bireyler, aileler, kurumlar, meslek, sanat ve sorumluluk sahipleri, siyasiler, bürokratlar, işadamları, sivil toplum örgütleri vs. olarak ifadelendirebiliriz” şeklinde ifade etti.

Bireysel ve kurumsal destek sürecinin birinci ve sabit adımı olarak; çekirdek eğitimlerin verilmesiyle gerçekleşeceğine inanıyorlar.

Pekala, bu gelişim merkezinin diğerlerinden farkı nedir diye düşünüyorsanız işte cevabı: Lalabey Gelişim Enstitüsü’nün temel farklılığı; bilgiden – davranışa veya sisteme kadar olan süreci kapsayan bütüncül bir çalışma gerçekleştirmesidir. Bu çalışmaların bütününü, parçalarını, ilişkilerini ve gerekli bütün hususları kendi mutfağında geliştirmektedirler.

Dünya Yaşlılık Derneği, şimdiye kadar birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Bunun nedeni yeniliklere açık olması, yılmadan, özveriyle çalışması ve hedefleri doğrultusunda süratle ilerlemesidir diyebiliriz. Sloganları ise; “Genç Büyüklerimize Yeni Bir Umut.”

İşte; Lalabey Gelişim Enstitüsü ve Dünya Yaşlılık Derneği ortak çalışmalara, projelere imza atmak üzere bir araya geldiler.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar ve Enstitü Başkanı Murat Sayımlar,  “işbirliğinin hayırlı olması” temennisiyle karşılıklı olarak protokolü imzaladılar.

Cumhur Başkanımızın dayısı Abdullah Satoğlu, Beyaz TV  Ankara temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, gönüllüler katılımcılar arasında yer alıyordu.

Bu işbirliğinin güzel çalışmalara ve projelere açılan yeni bir pencere olması umuduyla, sosyal sorumluluk projelerine atılan ilk adım olarak değerlendiriyor, güzel gelişmelere ‘merhaba’ diyoruz.

e-mail: belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..